loader image

Στις 13 και 14 Μαΐου του 2023, πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Θηλασμού στην Αθήνα στον φιλόξενο χώρο του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Ο Γαλαξίας, ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος & Κύπρου, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – Lα Leche League Greece και το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδας, συναντήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναδεικνύοντας τη σημασία του θηλασμού στο παρόν και το μέλλον.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικικό όπως η Alison Hazelbaker από τις Η.Π.Α. και ο Bodo Melnik από τη Γερμανία, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και συναρπαστικά. Για παράδειγμα, ενημερωθήκαμε για την αξία του μικροβιώματος όπως αυτό διαμορφώνεται με τον θηλασμό, τη σημασία του μη παρεμβατικού τοκετού στην Ελλάδα, το πένθος θηλασμού, τη συμβολή της οστεοπαθητικής στον θηλασμό, την αλήθεια για την υπογλυκαιμία του νεογνού, τον ρόλο του θηλασμού στην προστασία από τον διαβήτη, τη στήριξη γονέα προς γονέα, τη σημασία του Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, τη σχέση που έχουν οι φαρμακοποιοί με τον θηλασμό καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Καθώς η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου συνέπιπτε χρονικά με τη γιορτή της μητέρας, η είσοδος ήταν ανοιχτή και ελεύθερη προς το κοινό, ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν δράσεις με σκοπό να αποκτήσουμε τη γνώση, να συναντηθούμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και κυρίως να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Η μέρα ξεκίνησε με μια όμορφη Συνάντηση θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece, συνέχισε με Baby Υoga απο την Κατερίνα Κάππου και συνεχίστηκε με συνάντηση πικ νικ των μητέρων της ομάδας “Εμπειρίες Θηλασμού” από το Σπίτι Θηλασμού. Από τη γιορτή δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Θηλασμού Αττικής, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας!

Παράλληλα με τις ομιλίες και τις δράσεις του συνεδρίου, στον εσωτερικό χώρο θαυμάσαμε την έκθεση παιδικών έργων από τα “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ding”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες του συνεδρίου στο επίσημο κανάλι του ΓΑΛΑΞΙΑ στο YouTube, ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ.

Το συνέδριο στην Αθήνα μάς πρόσφερε νέα γνώση, αλλά ταυτόχρονα μας γέμισε με χαρά, μας έφερε κοντά, μας δυνάμωσε και μας θύμισε ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το παρών και θα συνεχίσει να συμμετέχει και να ενισχύει πρωτοβουλίες που εμπνέουν και αποτελούν μια επένδυση για το μέλλον.

αφίσα γιορτής μητέρας

Βάσια Καλπογιάννη, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Επιμέλεια: Έλενα Γκίκα, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Pin It on Pinterest