loader image

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού(ΠΕΜΘ) 2022 της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό

World Breastfeeding Week(WBW) 2022 (World Alliance for Breastfeeding Action-WABA

Η #ΠΕΘ2022 επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας. Οι φορείς αυτοί αποτελούν τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού. 

Το κοινό στο οποίο στόχευσαν, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των συστημάτων υγείας, των χώρων εργασίας και των κοινοτήτων, ενημερώθηκε, εκπαιδεύτηκε και ενδυναμώθηκε, ώστε να ενισχυθεί η ικανότητά τους να παρέχουν και να διατηρούν περιβάλλοντα φιλικά προς τον θηλασμό για τις οικογένειες στον κόσμο μετά την πανδημία.

Ο μητρικός θηλασμός είναι σημείο κλειδί για τις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία, καθώς βελτιώνει τη διατροφή, διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και μειώνει τις ανισότητες μεταξύ και εντός των χωρών. Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 1* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), η οποία υπογραμμίζει τους δεσμούς ανάμεσα στον μητρικό θηλασμό και την καλή διατροφή, την επισιτιστική ασφάλεια και τη μείωση των ανισοτήτων.

 

* Θεματική Ενότητα #1

Διατροφή: Ο θηλασμός προσφέρει στα μωρά βέλτιστη τροφή και προστασία ενάντια στις λοιμώξεις.

Επισιτιστική ασφάλεια: Το μητρικό γάλα είναι  ασφαλής και προστατευμένη πηγή τροφής, ακόμη και σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων.

Μείωση φτώχιας: Ο θηλασμός είναι ένας οικονομικός τρόπος σίτισης των βρεφών  που δεν  επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Σύνθημα-Θέμα 2022

Προάγουμε τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε

Η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) περιβάλλεται από μια μπλε γραμμή που αντιπροσωπεύει το “σύστημα υποστήριξης” που διαμορφώνεται από τις κοινότητες για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Στο τέλος της γραμμής υπάρχει ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω και υποδηλώνει την ενίσχυση της προσπάθειας που απαιτείται για την επίτευξη προόδου αειφόρου ανάπτυξης.

 

Στόχοι της #WBW2022 / #ΠΕΘ2022

  • Να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τον ρόλο τους στην ενίσχυση της Θερμής Αλυσίδας υποστήριξης του θηλασμού
  • Να εδραιώσουμε τον μητρικό θηλασμό ως μέρος της καλής διατροφής, της επισιτιστικής ασφάλειας και της μείωσης των ανισοτήτων
  • Να εμπλέξουμε ιδιώτες και οργανισμούς σε όλη τη Θερμή Αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού
  • Να κινητοποιήσουμε για δράσεις σχετικά με την ενίσχυση της ικανότητας των φορέων και των συστημάτων για μετασχηματιστική αλλαγή

Η WABA αξιώνει όλα τα νομικά δικαιώματα και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βέρνης σχετικά με τα λογότυπα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού και συγκεκριμένα για το λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2022 (ΠΕΘ2022). Το δικαίωμα αναπαραγωγής υπόκειται στους κανόνες της εύλογης χρήσης, με κατάλληλη αναφορά στη WABA. Το λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προηγούμενη γραπτή συναίνεση της WABA για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμούς και για άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού. Το λογότυπο και η αφίσα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν με κανένα τρόπο που είτε άμεσα είτε έμμεσα ζημιώνει τη φήμη της WABA ή/και τη θέση της λόγω περιεχομένου, πλαισίου ή συσχετισμού. Προηγούμενη γραπτή συναίνεση θα πρέπει να ζητείται πάντοτε πριν από τη χρήση του λογότυπου και της αφίσας σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα (απευθυνθείτε στο wbw@waba.org.my). Το λογότυπο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα με σπόνσορα, υποστηρικτή ή οργανωτή εταιρία που κατασκευάζει, διανέμει ή εμπορεύεται υποκατάστατα μητρικού γάλακτος, μπουκάλια ταΐσματος ή τεχνητές θηλές.

Hashtags 2022

#WBW2022 #WABA #breastfeeding #SDGs #worldbreastfeedingweek2022 #buildingbackbetter #stepupforbreastfeeding #educateandsupport #WarmChain #ΠΕΘ2022 #ΠροάγουμεΤονΘηλασμό #ΕκπαιδευόμαστεΚαιΥποστηρίζουμε #Θηλασμός #ΣΑΑ #ΠαγκόσμιαΕβδομάδαΘηλασμού2022 #ΘερμήΑλυσίδαΓιαΤονΘηλασμό


Εύα Δουκάκη & Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού La Leche League International, Υπεύθυνες επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW, για Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό της WABA

www.lllgreece.org/εβδομάδα-θηλασμού-waba | eva@lllgreece.gr | vicky@lllgreece.gr

Pin It on Pinterest