loader image

Οι Online Συναντήσεις Εμπλουτισμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greeece

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες μας διαδικτυακά, Συναντήσεις Εμπλουτισμού και είμαστε πολύ χαρούμενες, καθώς η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και για άλλη μια φορά οι δράσεις μας αγκαλιάστηκαν από τα μέλη μας!

Η πρώτη Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 με θέμα “Μοντεσσόρι από την αρχή – η θεωρία και η πρακτική εφαρμογή”, με προσκεκλημένη εισηγήτρια την Άντα Παλαντζιάν, Παιδαγωγό Μοντεσσόρι 0-3 ΑΜΙ, ενώ η δεύτερη Συνάντηση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με Θέμα Βρεφικό Μασάζ και προσκεκλημένη εισηγήτρια τη Βάσια Καλπογιάννη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ ΙΑΙΜ.

Ίσως να έχετε αναρωτηθεί τι είναι οι Συναντήσεις Εμπλουτισμού που συχνά αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας και στις αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τι κοινό έχουν αλλά και τι διαφορετικό από τις Μηνιαίες μας Συναντήσεις, καθώς και γιατί να συμμετέχει κάποιος.

Εκτός από τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται τακτικά ή κάθε μήνα από τις Συμβούλους των Ομάδων μας, αρκετές φορές συντονίζονται εκτάκτως συναντήσεις που ονομάζονται Συναντήσεις  Εμπλουτισμού. Οι συναντήσεις αυτές αναφέρονται σε πιο εξειδικευμένα θέματα θηλασμού όπως για παράδειγμα ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της κύησης, ο θηλασμός διδύμων, ο θηλασμός δύο παιδιών διαφορετικών ηλικιών κ.α ή σε γενικότερα θέματα γονεϊκότητας που συνδέονται έμμεσα με τον θηλασμό, όπως για παράδειγμα η διαμόρφωση του παιδικού δωματίου, το βρεφικό μασάζ, η θεωρία Μοντεσσόρι, το babywearing,  ενώ κάποιες φορές έχουν πιο χαλαρό ή εορταστικό χαρακτήρα όπως για παράδειγμα μία συνάντηση νηπίων, ένα οικογενειακό πικ νικ, ένα bazaar, μια θεατρική παράσταση, ένα παιδικό εργαστήρι δημιουργικότητας κ.α.

Όπως οι τακτικές προγραμματισμένες μας συναντήσεις έτσι και οι Συναντήσεις Εμπλουτισμού, ακόμα και αν υπάρχει κάποιος προσκεκλημένος ομιλητής, συντονίζονται από τουλάχιστον μία Σύμβουλο και διέπονται από τη φιλοσοφία της La Leche League. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι: έγκυες, μητέρες με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, καθώς επίσης  μπαμπάδες, γιαγιάδες ή άλλοι βασικοί φροντιστές που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα της συνάντησης και όπως πάντα μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες του και τους προβληματισμούς τους. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις συναντήσεις αυτές είναι να είναι κάποιος μέλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος και να έχει καταβάλει την ετήσια συνδρομή. Η οικονομική στήριξη των μελών μας είναι για μας το θεμέλιο για την κάλυψη εξόδων και για τη συνέχιση της λειτουργία του Συνδέσμου και η διοργάνωση των συναντήσεων αυτών είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη σε όσους μας στηρίζουν, ένα από τα προνόμια που έχουν τα μέλη μας.

Οι Σύμβουλοι της LLL είμαστε εδώ για όλες τις μητέρες και για όλες τις οικογένειες που χρειάζονται την εθελοντική υποστήριξή μας. Σκοπός μας μέσα από τις συναντήσεις είναι να προωθείται και η αλληλεπίδραση μεταξύ των οικογενειών καθώς και η υποστήριξη από μητέρα προς μητέρα και η δημιουργία δικτύων υποστήριξης όπου κάθε οικογένεια αισθάνεται αποδοχή και σεβασμό προς τις επιλογές της.

Σας περιμένουμε με χαρά στις επόμενες Συναντήσεις μας, τακτικές ή εμπλουτισμού!


Βάσια Καλπογιάννη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest