loader image

Νοέμβριος 2017

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΓΙΟΡΤΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2017

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ-ΜΑΖΙ»

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2017, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργάνωσαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας (Νομαρχία Ηρακλείου), μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, καταμετρήθηκαν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!

 

Σκοπός αυτής της γιορτής ήταν οι μητέρες της πόλης μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία Στόχος μας παραμένει η πόλη μας να αποτελέσει μια πόλη υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

 

 

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν πάνω από 300 άτομα, θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, παιδιά, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. ΟΛΟΙ συγκεντρώθηκαν για να μας στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής καταμετρήθηκαν 130 θηλάζουσες μητέρες με μικρότερης ηλικίας μωρό 10 ημερών και μεγαλύτερα παιδιά στη νηπιακή ηλικία, ενώ υπήρχαν μητέρες που θηλάζουν στην περίοδο εγκυμοσύνης ή δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι νέες μητέρες επιλέγουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης και παίρνουν ενημερωμένες αποφάσεις για εκείνες και την οικογένειά τους.

 

 

 

 

 

 

Η δράση περιλήφθηκε στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA). Στην εκδήλωση υπήρξαν διασκεδαστές οι οποίοι απασχολήσαν τους μικρούς μας φίλους από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ., μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και μητέρες συζήτησαν με τη Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν με τις παρουσία τους τη γιορτή μας, τους χορηγούς που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ή με την ευγενική τους χορηγία κάλυψαν τις ανάγκες υλοποίησης της εκδήλωσης και όλους όσους επικοινώνησαν την εκδήλωση, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για εξοικείωση του κοινού με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει για να προσφέρει τροφή και συναισθηματική ικανοποίηση ανταποκρινόμενη ανάγκες του παιδιού της!

 


ΑΤΤΙΚΗ

Η Σύμβουλος της La Leche League International, Κατερίνα Μιχαηλίδου, εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece σε ενημερωτική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με ομιλία, το θέμα της οποίας ήταν: ” Ο ρόλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος ως αρωγός του μητρικού θηλασμού στην επίτευξη του 10ου βήματος για επιτυχή θηλασμό”.

 

 

 

 

 


ΣΕΡΡΕΣ: ΓΙΟΡΤΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2017

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ-ΜΑΖΙ»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Σέρρες: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-LaLeche League Greece, διοργάνωσαν Γιορτή Θηλασμού την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στον Πεζόδρομο Κ.Καραμανλή.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν διασκεδαστές, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International της Ομάδας Σερρών, Ελισάβετ Μιχαηλίδου και Ελένη Χατζιβασιλείου ενίσχυσαν το κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού.

 

 

 


ΖΑΚΥΝΘΟΣ: BREASTFEEDING CAFE’

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ-ΜΑΖΙ»

Στη Ζάκυνθο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2017 γιορτάστηκε με ένα
Breastfeeding Café
την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 12.00 μ. στην
Πλατεία Διονυσίου Σολωμού.

Μητέρες, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην
θηλάζουσες,φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό, συναντήθηκαν, συζήτησαν και ενημερώθηκαν σχετικά με τον μητρικό θηλασμό και τις Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece, που ξεκίνησαν φέτος και στο νησί της Ζακύνθου.

 


 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη εκ των δύο Εκτάκτων Συναντήσεων μόνο για μέλη των Ομάδων Θεσσαλονίκης, με θέμα ” Babywearing: Πώς να φοράς το μωρό σου!” Συντονίστρια της Συνάντησης ήταν η Ελισάβετ Μιχαηλίδου, έμπειρη babywearer και Σύμβουλος της La Leche League.

 

 

 

 

 

Ιανουάριος 2018

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ

Την Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018, η LLL Ομάδα Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποίησε Συνάντηση μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο της πόλης. Ευχαριστούμε τη διοργανώτρια ομάδα του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου για την πρόσκληση, το σπίτι των παραμυθιών για τη φιλοξενία και όλους όσους ήταν μαζί μας!

 

Φεβρουάριος 2018

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018, η LLL Ομάδα Κρήτης πραγματοποίησε Συνάντηση και κοπή βασιλόπιτας με τη συμμετοχή και των τριών Συμβούλων της La Leche League στην Κρήτη, στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Τη Συνάντηση συντόνισαν σε 2 κύκλους οι 3 Σύμβουλοι της Ομάδας, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη (Ηράκλειο), Αλίκη Παναγιωτάκη (Ρέθυμνο) και Αφροδίτη Κλεινάκη Χαιρετάκη (Χανιά) και συμμετείχαν περίπου 40 ενήλικες με τα περίπου 10 μωρά, νήπια και παιδιά τους.

Ευχαριστούμε τον Κοινωνικό Χώρο για τη ζεστή φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

 

 

Σύμβουλοι και βοηθοί της Ομάδας

Οι πίτες της Ομάδας

 

 

Μάρτιος 2018

 

EMS European Management Symposium La Leche League

Βερολίνο 15-18 Μαρτίου 2018

Στο πλαίσο της Διαρκούς Επιμόρφωσης Συμβούλων της La Leche League, τον Μάρτιο του 2018, Σύμβουλοι μας εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, μετέβησαν στο Βερολίνο συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά workshops για διοικητικά και διαχειριστικά θέματα αλλά και μίλησαν για το έργο και τις δράσεις της La Leche League Greece. Συμμετείχαν οι Σύμβουλοί μας: Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη (Ηράκλειο), Αναστασία Καψάλη (Θεσσαλονίκη), Ουρανία Κωνσταντάτου (Αττική), Μαρία Φερτάκη (Αττική), Βίλυ Κάλτσα (Αττική). Η Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη και η Αναστασία Καψάλη συμμετείχαν με την ομιλία “Different Modern Ways to Reach Parents”, ενώ η Μαρία Φερτάκη με την ομιλία “Helping Refugees in Greece: the positives and the challenges two years on”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ήταν ένα πρωινό Κυριακής σαν όλα τα άλλα…Μόνο που είχε κάτι το ξεχωριστό. Τη μέρα αυτή διοργανώναμε στην πόλη μας μια δράση μοναδική, στηρίζοντας το έργο του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος.

Για να θηλάσει μια μητέρα χρειάζεται υποστήριξη και ενημέρωση.

Το να προσφέρει μια Εθελόντρια Σύμβουλος τις υπηρεσίες της στις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν, είναι μια πράξη αγάπης.

Όπως οι μητέρες χρειάζονται υποστήριξη, έτσι και εμείς οι Εθελόντριες Σύμβουλοι έχουμε ανάγκη από στήριξη και ενημέρωση, για να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προκειμένου να διαθέτει κάθε Εθελόντρια Σύμβουλος και κάθε Ομάδα της La Leche League τα απαραίτητα εφόδια για την υποστήριξη των γυναικών να θηλάσουν, χρειάζεται τη συμβολή όλων.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ο Πολυχώρος Πορτοκάλι στο Αργάσι Ζακύνθου, που με χαρά μας προσέφερε η Ελένη, γέμισε με χαμόγελα και αγάπη. Αυτή τη φορά, όμως, αντί να υποστηρίξω εγώ τις μητέρες όπως γινόταν σε κάθε άλλη Συνάντησή μας, με στήριξαν αυτές.

“Ήρθαμε, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το να σας στηρίξουμε, για να συνεχίσετε να προσφέρετε” έλεγαν με την ευγνωμοσύνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.

Και κάπως έτσι, μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες, μετατράπηκε σε μια μικρή γιορτή για την Ομάδα La Leche League Ζακύνθου.

Ο Νικόλας, ο Άρης και ο Γιάννης προσφέροντας και αυτοί εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, απαθανάτισαν τη χαρά και φωτογράφισαν τις μοναδικές στιγμές.

Οι οικογένειες που συμμετείχαν στη δράση, πήραν υπέροχες φωτογραφίες σαν ενθύμιο της δικής τους συμβολής.

Κωνσταντίνα Γιαννιώτη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Ομάδα Ζακύνθου

Και η ευτυχία ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά όλων μας, κάνοντας ακόμα πιο ευδιάκριτη την αγάπη, με έναν τρόπο μαγικό.

Ευχαριστώ ολόψυχα κάθε οικογένεια που στηρίζει τις δράσεις μας σε όλη την Ελλάδα.

Η υποστήριξη και η αγάπη είναι απαραίτητα συστατικά για να υπάρχει ευτυχία.

 

 

 

 

Απρίλιος 2017

 

ΑΤΤΙΚΗ

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, η Απογευματινή Ομάδα  Βόρειας Αθήνας πραγματοποίησε συνάντηση εμπλουτισμού με θέμα το babywearing, στον φιλόξενο χώρο PLAYGROUP.  Τη Συνάντηση συντόνισαν οι σύμβουλοι της Ομάδας Άντα Παλαντζιάν, Μαρία Μποβολή και Βάσια Καλπογιάννη, με την πολύτιμη βοήθεια της συμβούλου Μιρέλλας Μάνεση από την Πρωινή Ομάδα Βόρειας Αθήνας. Οι μητέρες είχαν την ευκαιρία δοκιμάσουν διάφορα είδη μάρσιπων αγκαλιάς, να συζητήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη το πώς μπορούν να φορούν το μωρό τους με ασφάλεια, αλλά και να το θηλάζουν σε μάρσιπο αγκαλιάς.

Έμπειρες μητέρες της ομάδας στο babywearing, βοήθησαν τις νεότερες  και μοιράστηκαν μαζί τους τις δικές τους εμπειρίες, σε ένα ευχάριστο κλίμα όπου κυριαρχούσε η χαρά της υποστήριξης από μητέρα σε μητέρα. Η συνάντηση είχε μεγάλη συμμετοχή και όλες οι οικογένειες διασκέδασαν στον όμορφο κήπο απολαμβάνοντας υγιεινά σνακ από τον μπουφέ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΣΕΡΡΕΣ

Μια διαφορετική διοργάνωση αυτή τη φορά από την LLL Ομάδα Σερρών και τον παιδικό σταθμό “Το μπαλόνι που πετά”, με επίκεντρο την ψυχαγωγία των παιδιών μας! Μία θεατρική παράσταση με τίτλο ” Η χελώνα και ο λαγός…αλλιώς”. Μία συνδιοργάνωση που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

 

 

 

 

 

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Οι LLL Ομάδες Δράμας, Χανίων, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου διοργάνωσαν Φωτογρφίσεις τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για την ενίσχυση του ΣΘΕ-LLLGR και την επιμόρφωση των Συμβούλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest