loader image

Γεωργία Μπολοβιτσιώτη – Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International, Ομάδα Σπάρτης

Ονομάζομαι Μπολοβιτσιώτη Γεωργία και είμαι Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece εδώ και τέσσερα χρόνια. Για εμένα ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και προσωπικής ανάπτυξης. Από την παιδική μου ηλικία δραστηριοποιούμαι εθελοντικά σε διάφορους τομείς και είχα γαλουχηθεί με τη φιλοσοφία «Φρόντιζε, αγάπα τον εαυτό σου, φρόντιζε, αγάπα τους γύρω σου».

Μένω στη Σπάρτη, όπου γεννήθηκα και ζω με μια μικρή παύση πέντε ετών λόγω σπουδών σε άλλη πόλη. Αγαπώ πολύ την πόλη μου που μού προσφέρει άφθονο πράσινο, ήσυχο τρόπο ζωής και συνειδητό ρυθμό καθημερινότητας, χωρίς άγχος. Όταν έγινα μητέρα, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, ένιωσα την ανάγκη να ανήκω σε μια ομάδα γυναικών, σε μια κοινότητα, σε μια συντροφιά, όπου θα μπορούσα να ακουμπήσω τους προβληματισμούς μου αλλά και να πάρω την κατάλληλη υποστήριξη και ενημέρωση από «παλαίμαχες» μητέρες για την καθημερινότητα με ένα μωρό και για την τέχνη του θηλασμού. Η γιαγιά μου μού έλεγε: «Κράτα το μωρό κοντά στο στήθος σου, για να μεγαλώσει το γάλα σου». Πόσο με βοήθησε αυτή η πληροφορία να κάνω μια καλή αρχή στον θηλασμό!

Όταν συνάντησα κάποιες προκλήσεις σχετικές με τον θηλασμό, αναζήτησα βοήθεια και βρήκα στα περιεχόμενα ενός βιβλίου πληροφορίες για τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα πως θα συμμετάσχω σε ομάδα, σε μια παρέα που θα συζητούν για τον θηλασμό. Στην όμορφη πράσινη πόλη μου δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, και έτσι ταξίδεψα 200 χιλιόμετρα μακριά, στην επίσης όμορφη Κόρινθο. Και ταξίδεψα τον επόμενο μήνα για δεύτερη φορά, αλλά δεν μου έφτανε και πήγαινα πάλι και πάλι. Το συναίσθημα που είχα μέσα μου μετά από κάθε Συνάντηση ήταν απερίγραπτο. Μοιραζόμουν ό,τι ένιωθα, ό,τι με βάραινε, έπαιρνα θάρρος από τις άλλες μητέρες και έγκυρες πληροφορίες από την εθελόντρια Σύμβουλο της Ομάδας. Εκπληρωνόταν και το μεγαλύτερο πάθος μου: δανειζόμουν βιβλία γονεϊκότητας και θηλασμού από τη Βιβλιοθήκη της Ομάδας. Επίγειος παράδεισος οι Συναντήσεις αυτές.

Η λαχτάρα να βρίσκομαι σε μια συντροφιά να συζητά για θέματα γονεϊκότητας και θηλασμού παντρεύτηκε τον σπόρο του εθελοντισμού που έχω μέσα μου και κάπως έτσι έγινα Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος. Ήθελα οι συντοπίτισσες μου, εάν το επιθυμούν, να μπορούν να βρουν αυτή τη συντροφιά στις Μηνιαίες Συναντήσεις της πόλης τους και να μην χρειάζεται να διανύσουν μεγάλη απόσταση, όπως εγώ. Συγκινούμαι κάθε φορά που βλέπω ένα μωρό να θηλάζει, μα πιο πολύ συγκινούμαι όταν βλέπω μια παρέα μητέρων να συζητά και να στηρίζει η μία την άλλη.

Για αυτό αγαπώ τις Μηνιαίες Συναντήσεις και αγαπώ την προσπάθεια όλων των μητέρων που γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο για το μωρό τους και το προασπίζονται με κάθε τρόπο.

Ιστοσελίδα Προγραμμάτων Συναντήσεων LLL Ομάδας Σπάρτης


Γεωργία Μπολοβιτσιώτη, Σύμβουλος La Leche League International, LLL Ομάδα Σπάρτης

Pin It on Pinterest