loader image

Παναγιώτα Φίλη – Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International, Ομάδα Κορινθίας

Γεια σας! Ονομάζομαι Φίλη Παναγιώτα και είμαι μητέρα δύο παιδιών. Είμαι από το Κιάτο Κορινθίας και είμαι Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος στην ομάδα της Κορινθίας.

Η γνωριμία μου με τον ΣΘΕ έγινε το 2017 όταν ήμουν έγκυος στο δεύτερο παιδί μου, τον γιο μου. Ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω. Έψαξα στο διαδίκτυο, ανακάλυψα τις Συναντήσεις του Συνδέσμου θηλασμού Ελλάδος και αποφάσισα να τις παρακολουθήσω. Από την πρώτη Συνάντηση είχα ενθουσιαστεί! Όσο περνούσαν οι μήνες ένιωθα και πιο σίγουρη ότι θα τα καταφέρω. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, ακολούθησα το ένστικτο μου, το μωρό μου και τις πληροφορίες που είχα πάρει από τις Συναντήσεις του ΣΘΕ. Ένιωθα αυτοπεποίθηση και όλα ήταν διαφορετικά! Κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη και η σωστή ενημέρωση, έτσι αποφάσισα να γίνω Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω και άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού και να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους! Ήθελα, επίσης, να ξέρουν ότι μπορεί να προκύψουν προκλήσεις που δεν τις είχαμε (ή έχουμε;) υπολογίσει, όμως με τη σωστή καθοδήγηση και ενημέρωση μπορούν να τα καταφέρουν και να θηλάσουν το μωρό τους!

Η ομάδα της Κορινθίας ξεκίνησε το 2013 με την τότε Σύμβουλο της Ομάδας, Κωνσταντία Καπετανοπούλου. Από το 2019 ο συντονισμός της Ομάδας Κορινθίας πέρασε στη δική μου ευθύνη οπότε και συνεχίστηκαν οι Μηνιαίες Συναντήσεις μας! Όλες οι εθελόντριες Σύμβουλοι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος προσφέρουμε υποστήριξη και ενθάρρυνση στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν. Στις Συναντήσεις του Συνδέσμου οι μητέρες μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε σχέση με την μητρότητα και τον θηλασμό.

Στον ΣΘΕ πιστεύουμε ότι και μια σταγόνα μητρικού γάλακτος είναι πολύτιμη. Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι πολλά και δοσοξαρτώμενα. Η κάθε δυάδα, μητέρα-παιδί, είναι μοναδική! Θα ήθελα να πω στους αναγνώστες μας ότι οι Σύμβουλοι του ΣΘΕ προσφέρουμε δωρεάν ενημέρωση και υποστήριξη στην κάθε μητέρα που το επιθυμεί, ώστε να πετύχει τον δικό της στόχο! Όποια μητέρα χρειάζεται ενδυνάμωση, ενημέρωση, υποστήριξη ή έχει οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τον θηλασμό, μπορεί να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε Σύμβουλο είτε τηλεφωνικά είτε μέσω γραπτού μηνύματος, ώστε να μπορέσει να πάρει τις πληροφορίες  που χρειάζεται! Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν στις Μηνιαίες Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος μέσα από τις οποίες οι μητέρες ενημερώνονται, μοιράζονται τις εμπειρίες τους, βρίσκουν ένα υποστηρικτικό δίκτυο και ενδυναμώνονται!

Ιστοσελίδα Προγραμμάτων Συναντήσεων LLL Ομάδας Κορινθίας

Παναγιώτα Φίλη, Σύμβουλος La Leche League International, LLL Ομάδα Κορινθίας

Pin It on Pinterest