loader image

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2022, η LLL Ομάδα Χανίων πραγματοποίησε μια ενημερωτική και διαδραστική επίσκεψη σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της πόλης των Χανίων. Η δράση αυτή έλαβε χώρα την Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022, στις 11:00-12:00, με θέμα «Τα παιδιά μαθαίνουν για τον θηλασμό» από τη Σύμβουλο θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece, Έλενα Γκίκα. Η δράση περιλάμβανε αφήγηση παραμυθιού, δημιουργικό παιχνίδι, φύλλα δραστηριοτήτων και συζήτηση με τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς. Τα παιδιά έμαθαν για τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το μωρό, για το ποια ζώα είναι θηλαστικά και ποια όχι, ενώ και οι νηπιαγωγοί εμπλούτισαν τις ήδη πλούσιες γνώσεις τους σχετικά με τον θηλασμό. Μια όμορφη συζήτηση ακολούθησε, με το ενδιαφέρον των παιδιών να επικεντρώνεται στη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας και του βρέφους, μιας και είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες η θεματική ενότητα «Υγιεινή διατροφή» σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών. Από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν όταν κάποια από τα παιδιά άρχισαν να μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες (είτε μετά τον ερχομό νεότερου μέλους στην οικογένεια είτε αν θήλασαν τα ίδια, καθώς είχαν ρωτήσει τους γονείς τους την προηγούμενη μέρα). Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους, γεγονός που αποδεικνύεται ότι ακόμη και σήμερα, τρεις μήνες μετά τα παιδιά θυμούνται αυτή την επίσκεψη και όλα όσα συζητήσαμε!

Τον Νοέμβριο, νήπια και νηπιαγωγοί του Playschool ενημερωθήκαμε για την αξία του μητρικού θηλασμού από την κυρία Έλενα Γκίκα. Καταπληκτική παρουσίαση για τα νήπια που μέσα από την ωραία αφήγηση, τη δημιουργική συζήτηση και τα όμορφα παιχνίδια έλαβαν σημαντικές πληροφορίες και μηνύματα για την πρώτη τροφή του ανθρώπου. Ευχαριστούμε πολύ!

Νιώθουμε μεγάλη χαρά γι’ αυτή την πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε τόσο θερμά από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, το προσωπικό, τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Έλενα Γκίκα, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Pin It on Pinterest