loader image

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στο Πάρκο Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece (www.lllgreece.org), είχαν προγραμματίσει για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 μια συνάντηση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια, ωστόσο έπειτα από ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και για την προστασία όλων μας, η συνάντηση-γιορτή αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε τελικά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου!

Επιτέλους, στην #ΠΕΘ2022 μπορέσαμε να βρεθούμε από κοντά! Ο καιρός ήταν σύμμαχος και καταφέραμε να αγκαλιαστούμε, να μοιραστούμε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, προβληματισμούς…και τάπερ! Γιατί η φετινή μας συνύπαρξη ήταν πικ-νικ, συνάντηση-γιορτή του μητρικού θηλασμού και της μητρότητας…στο πάρκο!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας ήταν μαζί μας μητέρες που θηλάζουν μωρά, άλλες νήπια, άλλες δίδυμα, άλλες που έχουν αποθηλάσει και άλλες που δεν έχουν θηλάσει αλλά τους ενδιέφερε να ενημερωθούν. Ακόμη πιο σημαντική ήταν η παρουσία του υποστηρικτικού περιβάλλοντός τους…των συντρόφων, των αδερφών και των φίλων, ακόμη και επαγγελματιών υγείας που στηρίζουν τον θηλασμό.
Αυτό όμως που χαρήκαμε ιδιαίτερα ήταν ότι ανακαλύψαμε πως μέσα στην πανδημία, νέες οικογένειες βρήκαν τρόπο να δημιουργήσουν τη δική τους υποστηρικτική κοινότητα. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν ομάδες ανταλλαγής εμπειριών και υποστήριξης.

Και κάπως έτσι το πάρκο γέμισε μωρά, νήπια, παιδιά, φίλες και φίλους και συναισθήματα!

Τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece εκπροσώπησαν οι Σύμβουλοι της La Leche League: Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη (LLL Ομάδα Ηρακλείου) και Έλενα Γκίκα (LLL Ομάδα Χανίων).

Το Σύνθημα-Θέμα της #ΠΕΘ2022 ήταν «Προάγουμε τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε». Στο λογότυπο της καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ), η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους περιβάλλεται από μια μπλε γραμμή που αντιπροσωπεύει το “σύστημα υποστήριξης” που διαμορφώνεται από τις κοινότητες για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.
Μέρος αυτού του συστήματος υποστήριξης γίναμε και εμείς σε αυτή τη Συνάντηση-Γιορτή, περιβάλλοντας υποστηρικτικά και διαμορφώνοντας την κοινότητα υποστήριξης θηλασμού στο Ηράκλειο!

Θηλάζω γιατί…

Υποστηρίζω τον θηλασμό γιατί…

Στιγμές από τη Συνάντηση-Γιορτή

Στο Πάρκο Γεωργιάδη

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Pin It on Pinterest