loader image

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού(ΠΕΜΘ) 2023 της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό

World Breastfeeding Week(WBW) 2023 (World Alliance for Breastfeeding Action-WABA

#WBW2023 Slogan | #ΠΕΘ2023 Σλόγκαν

Ενθαρρύνουμε τον Θηλασμό: Κάνουμε τη Διαφορά για τους Εργαζόμενους Γονείς

H ΠΕΘ2023/#WBW2023 θα επικεντρωθεί στον θηλασμό και την απασχόληση/εργασία. Θα παρουσιάσει τον αντίκτυπο της άδειας μετ’ αποδοχών, της υποστήριξης στον χώρο εργασίας και των αναδυόμενων γονικών προτύπων στον θηλασμό, μέσα από το πρίσμα των ίδιων των γονέων. 

Το κοινό στο οποίο στοχεύουν (συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των φορέων χάραξης πολιτικής, των χώρων εργασίας, των κοινοτήτων και των γονέων) θα εμπλακεί, ώστε να διαδραματίσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην ενδυνάμωση των οικογενειών και στη διατήρηση κλίματος φιλικού προς τον θηλασμό στην εργασιακή ζωή μετά την πανδημία.

Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 4* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ).

*Θεματική Ενότητα #4

Γυναικεία παραγωγικότητα: Οι εργοδότες επωφελούνται από το να έχουν πιο ευχαριστημένο και πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό λόγω της μικρότερης απουσίας των εργαζομένων, της μεγαλύτερης αφοσίωσης και των λιγότερων αλλαγών προσωπικού.

Εργασία: Η προστασία της γονεϊκότητας και άλλες εργασιακές πολιτικές μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να συνδυάσουν τον θηλασμό με την εργασία με αποδοχές.

Η WABA αξιώνει όλα τα νομικά δικαιώματα και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βέρνης σχετικά με τα λογότυπα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού και συγκεκριμένα για το λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2022 (ΠΕΘ2022). Το δικαίωμα αναπαραγωγής υπόκειται στους κανόνες της εύλογης χρήσης, με κατάλληλη αναφορά στη WABA. Το λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προηγούμενη γραπτή συναίνεση της WABA για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμούς και για άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού. Το λογότυπο και η αφίσα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν με κανένα τρόπο που είτε άμεσα είτε έμμεσα ζημιώνει τη φήμη της WABA ή/και τη θέση της λόγω περιεχομένου, πλαισίου ή συσχετισμού. Προηγούμενη γραπτή συναίνεση θα πρέπει να ζητείται πάντοτε πριν από τη χρήση του λογότυπου και της αφίσας σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα (απευθυνθείτε στο wbw@waba.org.my). Το λογότυπο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα με σπόνσορα, υποστηρικτή ή οργανωτή εταιρία που κατασκευάζει, διανέμει ή εμπορεύεται υποκατάστατα μητρικού γάλακτος, μπουκάλια ταΐσματος ή τεχνητές θηλές.


Εύα Δουκάκη & Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού La Leche League International, Υπεύθυνες επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW, για Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό της WABA

www.lllgreece.org/εβδομάδα-θηλασμού-waba | eva@lllgreece.gr | vicky@lllgreece.gr

Pin It on Pinterest