loader image

Όλες οι περιοχές της La Leche League, μετά το κλείσιμο κάθε ημερολογιακού έτους ενημερώνουν τη La Leche League International για το έργο τους και τα στατιστικά τους, η συγκέντρωση των οποίων αποτελεί μέρος της λογοδοσίας μας στη διεθνή οργάνωση (La Leche League International) που εκπροσωπούμε.

Κάθε χρόνο, οι Ελληνίδες Σύμβουλοι της La Leche League είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια με κάθε δυνατό μέσο. Έτσι…

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 πραγματοποιήθηκαν 32 δια ζώσης Συναντήσεις με συμμετοχή 983 ενηλίκων. Από τον Μάρτιο του 2020 δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης Συναντήσεις ή Εκδηλώσεις του ΣΘΕ-LLLGR λόγω των μέτρων για την πανδημία, όμως οι 50 Σύμβουλοί μας πραγματοποίησαν 33 Online & Διαδικτυακές Συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν 507 ενήλικες, ενώ 873 ενήλικες συμμετείχαν σε δια ζώης και online εκδηλώσεις τις οποίες είτε διοργάνωσε είτε είχε συμμετοχή ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece.

Στατιστικά ΣΘΕ-LLLGR για το 2020

Τη χρονιά αυτή ταυτόχρονα απάντησαν συνολικά σε 3117 τηλεφωνήματα, σε πάνω από 7610 emails/SMS/προσωπικά μηνύματα μητέρων και πραγματοποίησαν 106 εθελοντικές επισκέψεις κατ’ οίκον (όταν αυτό ήταν αναγκαίο και δυνατό από τις κατά τόπους Συμβούλους).

Όμως το έργο της LLL είναι έργο αλληλεπίδρασης και αλληλοϋποστήριξης. Σας στηρίζουμε και μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Το 2020, πάνω 173 οικογένειες βοήθησαν με την Ετήσια Συνδρομή τους ή τη Δωρεά τους στην κάλυψη των αναγκών του Σωματείου μας όπως η ετήσια Συνδρομή μας ως μέλους της LLLI, ταχυδρομικά και τηλεφωνικά έξοδα για την ενημέρωση των μελών μας, αγορά βιβλίων (ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων) για τον εξοπλισμό των δανειστικών μας βιβλιοθηκών, παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη διαρκή εκπαίδευση των Συμβούλων μας αλλά και των Υποψήφιων Συμβούλων καθώς και άλλα έξοδα που κάνουμε για την προαγωγή του θηλασμού στην ευρύτερη κοινότητα, όπως η εκτύπωση ενημερωτικού οδηγού για τον μητρικό θηλασμό και φυλλαδίων που μοιράζονται δωρεάν.

Τα Ηλεκτρονικά Μέσα του ΣΘΕ/LLL Greece αποτελούν έναν ακόμη τρόπο προαγωγής του θηλασμού, διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για έγκυρη πληροφόρηση και υποστήριξη. Μέχρι τώρα οι ιστοσελίδες μας στο Facebook, Instagram & Pinterest καθώς και το Κανάλι μας στο YouTube, συγκεντρώνουν πάνω από 23Κ (23.000) ακολούθους ενώ το περιοδικό “γαλουχώ” συγκεντρώνει πάνω από 100Κ (100.000) αναγνώσεις άρθρων ετησίως με συνολικά πάνω από 350.000 επισκέψεις ενώ η ιστοσελίδα δέχεται πάνω από 100.000 επισκέψεις ετησίως.

Και η χρονιά που πέρασε ήταν μια ακόμη χρονιά επικοινωνίας και υποστήριξης μητέρων και οικογενειών σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές που γνωρίζαμε. Οι Σύμβουλοί μας προσπάθησαν και με συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης να μη λείψει η υποστήριξη και η αλληλεπίδραση μαζί σας! Τις ευχαριστούμε που βρίσκουν συνεχώς τρόπους να είναι κοντά τις μητέρες ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους και κυρίως που εθελοντικά κρατούν ζωντανό τον σκοπό της La Leche League.

Αντίστοιχα ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε το έργο μας και ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να συναντηθούμε και πάλι από κοντά γιατί…μας λείψατε!

 


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest