loader image

“Η γνώση και η σωστή καθοδήγηση για εμένα ήταν δύναμη”

Ποτέ μου δε το είχα σκοπό να θηλάσω το παιδί μου πολύ καιρό. Στο άκουσμα νηπίων που θήλαζαν ακόμη ενώ είχαν βγάλει όλα τους τα δόντια, μου φαινόταν περίεργο ως και απαράδεκτο.

Όταν πολλά χρόνια αργότερα απέκτησα την κόρη μου θεώρησα, ύστερα από ενημέρωση, από βιβλία και άλλες πηγές, σωστό να θηλάσει. Προσπάθησα πολύ η αλήθεια είναι, καθώς δεν φαινόταν να μπαίνει και εύκολα στο νόημα! Πολέμησα 3 μήνες με ληθαργικότητα λόγω συνεχούς ίκτερου, πληγωμένες θηλές, θήλαστρο, αντλήσεις, θηλές σιλικόνης, κούραση…Εκεί που λέω «δεν αντέχω άλλο, το παιδί μου δεν παίρνει βάρος, εγώ υποφέρω, εκείνη πίνει αίμα», σαν από μηχανής θεός επικοινωνεί μαζί μου μια συγγενής που ήταν σε ομάδα θηλασμού. «Πέταξε ρολόγια», μου λέει, «βάλε το παιδί στο στήθος και άσε το να φάει, μην κρατάς σημειώσεις, μην το ταΐζεις κάθε 3 ώρες». Έτσι και έκανα, ώσπου κάτι άλλαξε μαγικά και η κόρη μου άρχισε να παίρνει 1 κιλό το μήνα! Ήμουν πανευτυχής. Πλέον, συμμετείχα και σε συναντήσεις της La Leche League που με βοηθούσαν στα ερωτήματα μου και στα άγχη μου.

Εκεί λοιπόν που όλα έβαιναν καλώς, στους 7 μήνες προκύπτει μια εγκυμοσύνη! Το γάλα μειώθηκε δραματικά, ο γυναικολόγος λόγω μεγάλης αποκόλλησης επέμενε να σταματήσω τον θηλασμό κι εγώ αγχωμένη για το μπουμπουκαλευράκι μου, που δεν έλεγε να σταματήσει. Τότε, η προσωπική επικοινωνία με τη Σύμβουλο της La Leche League με βοήθησε να μειώσω τους θηλασμούς με ομαλό τρόπο, ο κίνδυνος για την εγκυμοσύνη μου σταμάτησε κι εγώ συνέχισα να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της κόρης μου.

Από τότε που γεννήθηκε ο αδερφός της, εδώ και ένα χρόνο δηλαδή, πίνει με λαχτάρα το «μέμου» της, το αριστερό δικό της, το δεξί δικό του! Αυτό το υπέροχο ταξίδι για εμάς δεν έχει φτάσει στο τέλος του…κουραστικό πολλές φορές αλλά τόσο μαγικό. Μόνο που βλέπω πόση χαρά και πληρότητα προσφέρω στα παιδιά μου, θέλω να συνεχίσω για όσο εκείνα επιθυμούν! Η γνώση και η σωστή καθοδήγηση για εμένα ήταν δύναμη. Ο σύζυγος στο πλευρό μου ήταν δύναμη. Αισθάνομαι ευλογημένη.

 

 


Μ. Σ., Αθήνα

Pin It on Pinterest