loader image

Αγκαλιάζοντας την αλλαγή!

Τεύχος 23, Νοέμβριος 2017

Κάθε φορά που ετοιμάζουμε ένα καινούργιο τεύχος του γαλουχώ” υπάρχει ένα αίσθημα ανυπομονησίας και προσμονής. Ανυπομονησία να ετοιμαστούν όλα στην εντέλεια όσο γίνεται πιο γρήγορα και με μεγάλη προσοχή. Προσμονή μέχρι να το δούμε έτοιμο να περιμένει εμάς αλλά και όλους εσάς να το “ξεφυλλίσουμε” και να διαβάσουμε μία-μία την κάθε του στήλη. Αυτή η ανυπομονησία έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά την τελευταία αλλαγή του “γαλουχώ” σε ιστοσελίδα προσαρμοσμένη έτσι ώστε τα άρθρα μας να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα από περισσότερες μητέρες. Αν και ήμαστε κάπως επιφυλακτικές στην αρχή τελικά πολύ γρήγορα το αποτέλεσμα έδειξε ότι αγκαλιάσατε το καινούργιο “γαλουχώ” με πολύ ενθουσιασμό.

Κάθε φορά ξεκινάμε σχεδόν από την αρχή συγγράφοντας άρθρα των οποίων τα θέματα τα έχετε ζητήσει εσείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω των τηλεφωνημάτων και των γραπτών μηνυμάτων που απαντάμε. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της διαδικασίας είναι η αναζήτηση και η ανάγνωση των προσωπικών ιστοριών μητέρων που θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν αλλά κυρίως το γεγονός ότι κατάφεραν να τις ξεπεράσουν. Η κάθε ιστορία είναι γεμάτη όμορφες στιγμές, δυσκολίες, δάκρυα κάποιες φορές αλλά και εμποτισμένη με τόση δύναμη και αυταπάρνηση και αποδεικνύει πόσο κουράγιο μπορεί να κρύβει μέσα της μία μητέρα.

Σε αυτό το “γαλουχώ” θα διαβάσετε από τη Σύμβουλο της LLLI Νατάσσα Καψάλη πώς μπορούμε να καθοδηγούμε τα μωρά μας στοργικά στα πρώτα βήματα της ζωής τους χωρίς να χρειάζεται να απαρνηθούμε ολόκληρο τον εαυτό μας ενώ η Σύμβουλος της LLLI Νατάσσα Διάκου θα δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον Θηλασμό και την Ηπατίτιδα C. Για την χρήση της πιπίλας και γιατί συνιστάται να αποφεύγεται γράφει και επεξηγεί η Σύμβουλος της LLLI Σοφία Παύλου. Διαβάζοντας τις καινούργιες ιστορίες μητέρων θα συγκινηθείτε και κάποιες από εσάς ίσως ταυτιστείτε μαζί τους, ενώ στα ‘Νέα μας’ θα ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece από το καλοκαίρι μέχρι και τον Οκτώβριο.

Κάθε φορά που τελειώνουμε την ετοιμασία ενός “γαλουχώ” σκεφτόμαστε ότι τελικά μερικές φορές το αποτέλεσμα μετράει. Μετράει γιατί μας διαβεβαιώνετε εσείς πόσο χρήσιμες βρίσκετε τις πληροφορίες στα άρθρα μας και μας λέτε πόση δύναμη παίρνετε διαβάζοντας τις ιστορίες μητέρων που δεν γνωρίζετε αλλά θα μπορούσατε να τις έχετε γράψει εσείς. Η κινητήρια δύναμή μας είστε εσείς που μας διαβάζετε, μας στέλνετε τα σχόλιά σας και τις προσωπικές σας εμπειρίες!

Άσπα Ματσανιώτη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International


Περιεχόμενα Τεύχους 23

Κύρια Άρθρα: Ηπατίτιδα και θηλασμός Χτίζοντας σχέσεις στοργικής καθοδήγησης-Β’ μέρος

Ρωτάτε-Απαντάμε:  Να δώσω στο μωρό μου πιπίλα;

Ιστορίες Μητέρων:  • «Το ταξίδι για τη δική μου Ιθάκη…»  • « 2 μωράκια – 2 διαφορετικές εμπειρίες θηλασμού» • «Θα σας διηγηθώ τη δική μου ιστορία θηλασμού» 

Διατροφή & Συνταγές: Κέικ με πετιμέζι

Νέα & Δράσεις του ΣΘΕ-LLLGR: • Ιούνιος 2017 έως Οκτώβριος 2017  Η επιστήμη συναντά την εμπειρία

Γνωρίστε μας:  Διαδικτυακές Συναντήσεις

Pin It on Pinterest