loader image

Η δύναμη των μητέρων

Τεύχος 22, Ιούνιος 2017

Όσο πιο πολύ έρχεται κάποιος σε επαφή με τις μητέρες τόσο περισσότερο διαπιστώνει πόση δύναμη κρύβουν μέσα τους και με τι αφοσίωση δίνονται στα μωρά τους, προσπαθώντας να ξεπεράσουν δυσκολίες κι εμπόδια που μπορεί να υπερπηδούν στο δικό τους ταξίδι μητρότητας. Όταν μιλάμε για τον θηλασμό φαίνεται πόσο πολύ επιθυμούν να θηλάσουν τα μωρά τους αφού οι περισσότερες μητέρες ξεκινούν να θηλάζουν με ενθουσιασμό ενώ όταν έρχονται αντιμέτωπες με τις πρώτες προκλήσεις αφιερώνουν πολύ χρόνο για να καθοδηγηθούν σωστά.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν κάθε φορά είναι πολλά και ποικίλα. Ένα από τα πιο συχνά είναι αν η μητέρα που θηλάζει πρέπει να τρώει κάτι συγκεκριμένο για να έχει γάλα καθώς πολλές μητέρες νομίζουν ότι συγκεκριμένες τροφές «κατεβάζουν» περισσότερο γάλα ενώ κάποιες άλλες θεωρούν ότι μερικές τροφές επηρεάζουν αρνητικά τα μωρά προκαλώντας τους πόνο και δυσφορία. Σε αυτό το τεύχος θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σε ένα άρθρο της Συμβούλου Θηλασμού La Leche League Βίκυ Μπαζούλα-Παπαδάκη που αναλύει αν τελικά η μητέρα πρέπει να περιορίζει τη διατροφή της και αν κάποιες τροφές είναι «καλύτερες» από κάποιες άλλες.

Μία άλλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν συχνά οι μητέρες είναι οι μύκητες. Λόγω ότι η διάγνωσή τους τις περισσότερες φορές είναι δύσκολη, οι μητέρες ταλαιπωρούνται πολύ όταν θηλάζουν γιατί βιώνουν έντονο και μερικές φορές ανεξήγητο πόνο. Στο άρθρο που έγραψε η Σύμβουλος της La Leche League Εύα Δουκάκη αναλύεται τι μπορεί να αισθάνεται μία μητέρα που θηλάζει κι έχει μύκητες, ποια μπορεί να είναι τα συμπτώματα και τι μπορεί να κάνει η μητέρα για να τους αντιμετωπίσει επιτυχώς.

Στο άρθρο “Ρωτάτε-Απαντάμε” η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League Μυρτώ Χρονάκη μέσα από τη δική της εμπειρία και με τις τελευταίες πληροφορίες, αναλύει αν οι μητέρες που έχουν Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιτρέπεται και μπορούν να θηλάσουν.

Θα μπορέσετε επίσης να διαβάσετε τα νέα μας και τις δράσεις μας αλλά και τις δικές σας πραγματικές ιστορίες θηλασμού, αφοσίωσης και επιμονής. Τι άλλο εκτός από το να θαυμάσει μπορεί κάποιος όταν έρχεται αντιμέτωπος με τόσες διαφορετικές ιστορίες μητέρων καθημερινά; Εμείς, οι Σύμβουλοι της La Leche League, δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε θαυμασμό απαντώντας στα τηλεφωνήματα και στα γραπτά μηνύματα μητέρων που προσπαθούν, επιμένουν και υπομένουν. Και είναι πραγματικά υπέροχο πώς μία όμορφη κουβέντα μπορεί να βοηθήσει τη μητέρα να βρει μόνη της τη λύση σε αυτό που την απασχολεί.

Άσπα Ματσανιώτη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International


Περιεχόμενα Τεύχους 22

Κύρια Άρθρα: • Η διατροφή της μητέρας που θηλάζει • Μυκητίαση

Ρωτάτε-Απαντάμε:  Μπορώ να θηλάσω αν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας;

Ιστορίες Μητέρων:  • «Από πού να αρχίσω»  • «Θέλω να θηλάσω! Κάθε αρχή και δύσκολη» 

Διατροφή & Συνταγές: Μαρμελάδα φράουλας

Νέα & Δράσεις του ΣΘΕ-LLLGR: Φθινόπωρο 2016- Άνοιξη 2017

Γνωρίστε μας: Στατιστικά 2016

Pin It on Pinterest