loader image

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΘ) 2022 – World Breastfeeding Week (WBW), όπως έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7 Νοεμβρίου), η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών/των και τις ειδικευόμενες νοσηλεύτριες Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού και υποστήριξης των γυναικών, των οικογενειών τους και ευρύτερα του κοινού.

Μία από τις δράσεις αυτές ήταν και η Εσπερίδα που έλαβε χώρα στις 2 Νοεμβρίου 2022 live στο YouTube με θέμα «Θηλασμός. Η πρόσκληση της φύσης».

Στην Εσπερίδα συμμετείχαν με ομιλίες οι:

  • Σιδερά Δήμητρα, Δικηγόρος Εφετείου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του IBFAN (Ελλάδος) Δίκτυο Δράσης για την Παιδική Διατροφή και μέλος της Νομικής Ομάδας IBFAN ΕΛΛΑΔΟΣ | Τίτλος ομιλίας: Η Νομική Προστασία του Θηλασμού.
  • Παπαχρίστου Αλεξάνδρα, Πρωτοδίκης Πολιτικής-Ποινικής Δικαιοσύνης ΜΔΕ Ιδιωτικού Δικαίου, συγγραφέας του βιβλίου Η Αστική Ιατρική Ευθύνη στην Αναίτια Καισαρική Τομή και τον εν Γένει Επεμβατικό Τοκετό (Εκδόσεις Σάκκουλα) | Τίτλος ομιλίας: Η Ιατρική Ευθύνη από Νομική Σκοπιά στο Πλαίσιο της Εμπορικοποιήσης του Τοκετού.
  • Μπαζούλα-Παπαδάκη Βίκυ, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος –La Leche League Greece, Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW για Ελλάδα και Κύπρο για λογαριασμό της WABA | Τίτλος ομιλίας: Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος –La Leche League Greece ως Κρίκος της Θερμής Αλυσίδας Υποστήριξης του Μητρικού Θηλασμού.
  • Εκίζογλου Χρύσα, MSc Μαία–Ψυχολόγος, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, μέλος της ομάδας έργου «ΑΛΚΥΟΝΗ»-ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ | Τίτλος ομιλίας: Η Συναισθηματική Παλέτα του Θηλασμού. Ενισχύοντας Θετικά τη Δυάδα.
  • Πουλικίδου Σοφία, μητέρα τριών παιδιών | Τίτλος ομιλίας: Ματαιώσεις και Κατακτήσεις στο Μαγικό Ταξίδι του Θηλασμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κύριος Αγαπίου Δημήτρης, Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το κλείσιμο και την παρουσίαση συμπερασμάτων έκανε η κυρία Γιαλιτάκη Φιλία, Υπεύθυνη Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών-Μαιευτών 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ενώ τον συντονισμό της Εσπερίδας είχε η κυρία Ανδρουλάκη Ρουμπία, Μαία-Msc Κ.Υ Ηρακλείου Κρήτης.

 

Σε αυτή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, ενώσαμε τα χέρια και βάλαμε “πλάτη” για τον μητρικό θηλασμό! Γίναμε όλοι μαζί κρίκοι της ίδια Θερμής Αλυσίδας υποστήριξης του θηλασμού!


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest