loader image

Δια ζώσης Συναντήσεις

Όπως αναφέρεται στο The Womanly Art of Breastfeeding (8η έκδοση, 2010):

Οι δια ζώσης Συναντήσεις της La Leche League αποτελούν την καρδιά του Συνδέσμου. Είναι ένας μοναδικός χώρος για έγκυρη πληροφόρηση και ενδυνάμωση, ενώ αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες φιλίες και γνωριμίες μεταξύ μητέρων που έχουν πολλά κοινά.

Και πόσο ευτυχισμένες είμαστε όλες οι Σύμβουλοι του ΣΘΕ-LLLGR που αυτή η «καρδιά» ξεκίνησε και πάλι να χτυπά τόσο δυνατά!

Από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023, πραγματοποιήθηκαν 24 δια ζώσης Συναντήσεις σε περισσότερες από δέκα Ομάδες LLL ανά την Ελλάδα, με τις Συμβούλους να καλωσορίζουν παλιά και νέα μέλη με αγάπη, κατανόηση και θετική ενέργεια!

Οι δια ζώσης Συναντήσεις του ΣΘΕ-LLLGR έχουν τη μορφή κύκλων γονέων, όπου  μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη μητρότητα και τη γαλουχία, και συζητάμε για προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες. Αποτελούν έναν ασφαλή χώρο με κατανόηση και αποδοχή στις ανάγκες και τις προκλήσεις που ίσως αντιμετωπίζεις, χωρίς κριτική. Ένας χώρος όπου μπορείς να νιώσεις τη χαρά της υποστήριξης μητέρας προς μητέρα, να ενημερωθείς για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα θέματα θηλασμού και να γνωρίσεις μητέρες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία. Σκοπός των Συναντήσεων είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών της κοινότητας, όλων όσων πλαισιώνουν τη δυάδα του θηλασμού και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον θηλασμό.

Οι δια ζώσης Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece είναι δωρεάν και απευθύνονται σε θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες γονείς, πρώην θηλάζουσες, και όσους στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό ή θέλουν να ενημερωθούν γι’ αυτόν.

Είτε είσαι έγκυος και αναζητάς πληροφορίες, είτε νέα μητέρα που προσπαθεί να μάθει την τέχνη του θηλασμού, είτε έμπειρη στον θηλασμό μητέρα που αναζητάς ένα περιβάλλον αποδοχής και κατανόησης, θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε σε μια από τις επόμενες προγραμματισμένες δια ζώσης Συναντήσεις μας.

Ανακάλυψε εδώ την τοπική Ομάδα LLL της περιοχής σου και μάθε πότε είναι η επόμενη δια ζώσης Συνάντηση. Έλα να νιώσεις τη μεγάλη αγκαλιά της La Leche League!

Κάθε άλλη Συνάντηση που ίσως έχει κοινά στοιχεία (όπως τίτλο, περιγραφή, κ.ά.) η οποία δεν διεξάγεται από Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, δεν αποτελεί Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece και δεν έχει καμία σχέση με το έργο, τους σκοπούς και τη φιλοσοφία της La Leche League.

 

Breastfeeding Cafés

Τα Breastfeeding Cafés είναι μια άλλη μορφή Συναντήσεων της La Leche League, που πραγματοποιούνται σε χώρους εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια), με πιο ελεύθερη δομή, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα συζήτησης. Οι μητέρες και οι λοιποί συμμετέχοντες μπορούν να μοιραστούν και να συζητήσουν θέματα που αφορούν στον θηλασμό και τη γονεϊκότητα, με τις Συμβούλους LLL να προσφέρουν επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες, υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Οι LLL Ομάδες Μυτιλήνης  και Κω πραγματοποίησαν breastfeeding café κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2022.


Έλενα Γκίκα, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest