loader image

Διαδικτυακές Μηνιαίες Συναντήσεις μέσω πλατφόρμας ZOOM

Αν και οι δια ζώσης Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος–La Leche League Greece επέστρεψαν τους πρώτους μήνες του 2022 σε πολλές Ομάδες LLL, οι Διαδικτυακές Συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας του zoom συνεχίζουν κανονικά στο μηνιαίο τους ραντεβού, καλύπτοντας τις ανάγκες πολλών οικογενειών για επαφή με τον Σύνδεσμο και με άλλες μητέρες.

Ξεκίνησαν μέσα στην απαιτητική περίοδο της πανδημίας COVID-19 και αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από οικογένειες που δεν έχουν Ομάδα LLL στην περιοχή τους, από όσους ίσως διστάζουν ή δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν διαφορετικά για λόγους υγείας και απ’ όσους η καθημερινότητα και το πρόγραμμά τους δεν τούς επιτρέπει τη συμμετοχή σε κάποια από τις δια ζώσης Συναντήσεις. Ακόμη και σε αυτή τη μορφή, η αγκαλιά της La Leche League γίνεται αισθητή σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι! Και είναι πραγματικά υπέροχο!

Την περίοδο Αύγουστος 2022–Ιανουάριος 2023 πραγματοποιήθηκαν 26 Διαδικτυακές Συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom. Κατά τη διάρκεια των Διαδικτυακών Συναντήσεων, μοιραστήκαμε εμπειρίες, ανάγκες και συναισθήματα για τον θηλασμό και ακούστηκαν ιδέες για διάφορες προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι μητέρες που συμμετείχαν. Οι απορίες των μητέρων πολλές, αλλά σε κάθε Συνάντηση δίνονταν οι απαραίτητες πληροφορίες, επιστημονικά τεκμηριωμένες, με τη σοφία και την εμπειρία των 65+ χρόνων της La Leche League. Τη συζήτηση συντόνιζαν οι Σύμβουλοι Θηλασμού LLL, που είναι ειδικά εκπαιδευμένες και έμπειρες θηλάζουσες μητέρες οι οποίες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μηνιαίο πρόγραμμα των Διαδικτυακών Συναντήσεων του ΣΘΕ-LLLGR εδώ: www.lllgreece.org/synantiseis/synantiseis-online  και να μας ακολουθήσετε, αν δεν το κάνετε ήδη, στις επίσημες σελίδες του ΣΘΕ-LLLGR στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Pinterest), όπου δημοσιεύονται οι κάρτες προώθησης όλων των Συναντήσεων του Συνδέσμου, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε στα προσωπικά σας προφίλ, με φίλους ή με όποιον πιστεύετε ότι θα τους φανεί χρήσιμη αυτή η πληροφορία. Η γνώση είναι δύναμη και πρέπει να μοιράζεται!

Διαδικτυακή Συνάντηση Facebook Live!

Η Ομάδα Διαδικτυακών Συναντήσεων στο Facebook, η μοναδική ομάδα του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησε Συνάντηση τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2022. Μια Συνάντηση λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες Συναντήσεις. Η Σύμβουλος της La Leche League, Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, συνδέθηκε live από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ., για να απαντήσει σε ερωτήματα που είχαν θέσει οι μητέρες γραπτώς. Τη Συνάντηση αυτή παρακολούθησαν 146 μέλη. Η ανταπόκριση των μελών ήταν πολύ ενθαρρυντική και ελπίζουμε να γίνουν και άλλες αντίστοιχες Facebook-live Συναντήσεις στο επόμενο διάστημα.

Η  Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην εκπνοή της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2022, έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη να θέσουν ερωτήματα για θέματα που τα απασχολούν και να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και αποδοχής. Η Ομάδα Διαδικτυακών Συναντήσεων στο Facebook αποτελείται αυτή τη στιγμή από 2061 μέλη και συντονίζεται από Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League. Η συμμετοχή των μελών πραγματοποιείται από διάφορες περιοχές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Στις Συναντήσεις μας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακές, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε, ώστε η κάθε μητέρα να πετύχει τους δικούς της προσωπικούς στόχους θηλασμού. Σίγουρα δεν υπάρχει “ένας μόνο” τρόπος για την LLL, ούτε και η κάθε μητέρα στη Συνάντηση έχει κάνει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σε μια τυπική Συνάντηση της LLL θα βρείτε γυναίκες που αντιπροσωπεύουν ένα εύρος εμπειριών και απόψεων. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε μητέρα φεύγοντας να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δικό της ένστικτο και να αποκτήσει τη δύναμη να πάρει τις αποφάσεις που είναι οι καλύτερες για τη δική της οικογένεια.

Οι Σύμβουλοι συχνά θα υπενθυμίσουν στις μητέρες, “Κρατήστε από αυτή τη Συνάντηση ό,τι ταιριάζει σε εσάς και την οικογένειά σας.” Οι Συναντήσεις δεν είναι επικριτικές, είναι ένας ασφαλής χώρος, όπου μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε στο μυαλό σας για θέματα που σχετίζονται με τον θηλασμό, παίρνοντας τις πιο ενημερωμένες επιστημονικές απαντήσεις και βρίσκοντας υποστήριξη σε ολόκληρο το ταξίδι του θηλασμού σας.

Είμαστε εκεί για να σας στηρίζουμε καθώς κατακτάτε τους στόχους σας!


Έλενα Γκίκα & Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest