loader image

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00-20:00 πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Συνάντηση Εμπλουτισμού μέσω της πλατφόρμας zoom, για τα μέλη* του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece. Το θέμα της Συνάντησης ήταν «Γιατί να Φορέσω το Μωρό μου;», με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Στέλλα Σταμουλάκη, πιστοποιημένη Σύμβουλο Babywearing. Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής;

  • τα οφέλη του babywearing και πώς μπορεί να βοηθήσει στον θηλασμό,
  • πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα της μητέρας που θηλάζει, ειδικά αν υπάρχουν μεγαλύτερα παιδιά στην οικογένεια,
  • τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε έναν μάρσιπο,
  • πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν εργονομικό μάρσιπο και ποιες οι διαφορές του από άλλους συμβατικούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο,
  • από και μέχρι ποια ηλικία συστήνεται το babywearing κ.ά.

Τη Συνάντηση συντόνισε η Βάσια Καλπογιάννη, Σύμβουλος Θηλασμού LLLI, ενώ συμμετείχαν τακτικά και μη τακτικά μέλη του ΣΘΕ-LLLGR.

Το 2022 έκλεισε με μια ακόμη Διαδικτυακή Συνάντηση Εμπλουτισμού μέσω της πλατφόρμας zoom από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος–La Leche League Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ.-12:30 μ.μ. Το θέμα της Συνάντησης ήταν «Η Διατροφή της Θηλάζουσας Μητέρας», με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Μαρία Τουμπή, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, MSc. Στην παρουσίαση και τη συζήτηση που ακολούθησε μετά καταρρίφθηκαν αρκετοί μύθοι που υπάρχουν σχετικά με τη διατροφή που πρέπει να ακολουθεί μια μητέρα που θηλάζει, ενώ λύθηκαν πολλές απορίες των συμμετεχουσών. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • συχνοί μύθοι γύρω από τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας,
  • αν μπορεί μια μητέρα που θηλάζει να καταναλώσει καφέ/κακάο και σε τι ποσότητες,
  • αν η κατανάλωση Ω3 λιπαρών οξέων μπορεί να επηρεάσει τη σύσταση του γάλακτος,
  • αν υπάρχουν τροφές που μπορεί να επηρεάσουν (θετικά ή αρνητικά) την παραγωγή γάλακτος,
  • αν μπορεί μια μητέρα που θηλάζει να ακολουθήσει μια δίαιτα για απώλεια κιλών.
Τη Συνάντηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι Θηλασμού LLLI, Έρη Παλαμάρη και Μιρέλλα Μάνεση, ενώ δικαίωμα συμμετοχής είχαν τα μέλη* του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια πολύ δυναμική Συνάντηση Εμπλουτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, στις 10:30 π.μ. με θέμα: «Κύηση, Τοκετός και τα Οφέλη του Θηλασμού στην Ψυχική Υγεία της Μητέρας και του Μωρού». Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Αντιγόνη Συμεωνίδου, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδευόμενη Ψυχοδραματίστρια, Προγεννητική – Περιγεννητική Ψυχολόγος ΑΡΑ. Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • Ποιες αλλαγές μπορεί να βιώνει μια γυναίκα στην ψυχική της υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;
  • Πώς αυτές διαμορφώνονται και τι μορφή μπορεί να έχουν στον τοκετό;
  • Γιατί είναι σημαντική η πρώτη αίσθηση σύνδεσης μητέρας-βρέφους;
  • Τι ψυχικές αλλαγές μπορεί να βιώνει ένα νεογνό όταν γεννιέται;
  • Πώς επηρεάζει ο θηλασμός την ψυχική υγεία της μητέρας και του νεογνού;
Τη Συνάντηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι της LLL, Νόπη Αλεξιάδου και Κατερίνα Κουκάκη, με τη συμμετοχή των μελών* του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece.
*Μέλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος μπορεί να είναι κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως από το αν θηλάζει ή όχι, φύλου, θρησκευτικών, πολιτικών και άλλων ευαίσθητων πεποιθήσεων, ταυτότητας και οικογενειακής δομής. Οι Συναντήσεις Εμπλουτισμού αποτελούν μέρος των προνομίων των μελών μας ως ανταπόδοση στην οικονομική στήριξη τους η οποία είναι για μας το θεμέλιο για την κάλυψη εξόδων για τη συνεχή λειτουργία του Σωματείου. Δες το πρόγραμμα της επόμενης Συνάντησης Εμπλουτισμού εδώ. Στήριξε το έργο μας, γίνε μέλος του ΣΘΕ-LLLGR και παρακολούθησε δωρεάν όλες τις Συναντήσεις Εμπλουτισμού για το 2023. Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Έλενα Γκίκα, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest