loader image

Δια ζώσης Συναντήσεις LLL

Και να που ήρθε η στιγμή να ξαναγυρίσουμε στους Κύκλους μας!

Τον Μάΐο, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας μας για την ελαστικοποίηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19, το ΔΣ του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece αποφάσισε την επανέναρξη των δια ζώσης Συναντήσεων, για όσες Ομάδες το επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι όλες οι Συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο (υπαίθριο ελεύθερο ή καταστήματος/επιχείρησης) και η τήρηση των ισχυόντων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι προσωπική ευθύνη της κάθε μητέρας ή του κάθε συμμετέχοντος.

Την αρχή έκανε η LLL Ομάδα Μυτιλήνης στις 7 Μαΐου, με ένα συμβολικό θέμα… “Ο θηλασμός μας ενώνει”. Ακολούθησε η Ομάδα Χανίων σε ένα όμορφο πράσινο περιβάλλον και στη συνέχεια οι Ομάδες Αττικής, Σερρών και Βόλου.

Και κάπως έτσι, οι Ομάδες μας άρχισαν να ξαναενώνονται με τα μέλη τους. Ακόμη δειλά-δειλά, καθώς η πανδημία δεν έχει περάσει, όμως με μεγάλη αγάπη και χαρά! Μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 13 Μηνιαίες Συναντήσεις και ευχόμαστε σύντομα να αρχίσουν όλες οι Ομάδες μας να σμίγουν με παλιά και νέα μέλη! Να ξαναγυρίσουμε στους Kύκλους, όπου μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με τη μητρότητα και τη γαλουχία, αλλά και τυχόν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες. Εκεί όπου με ασφάλεια και αποδοχή μπορείς να νιώσεις τη χαρά της υποστήριξης μητέρας προς μητέρα, να ενημερωθείς για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα θέματα θηλασμού και να γνωρίσεις μητέρες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία.

Κάθε άλλη συνάντηση που ίσως έχει και κοινά στοιχεία (όπως τίτλο, περιγραφή, κ.α.) που δεν διεξάγεται από Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, δεν είναι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece και δεν έχει καμία σχέση με το έργο, τους σκοπούς και τη φιλοσοφία της La Leche League.

Μάθετε περισσότερα για τις Συναντήσεις των LLL Ομάδων.

Διαδικτυακές Συναντήσεις LLL

Την περίοδο Μάρτιος 2020-Απρίλιος 2022 δεν πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης Συναντήσεις, όμως κάποιες Ομάδες πραγματοποήσαν (και συνεχίζουν) Διαδικτυακές Συναντήσεις, οι οποίες αναρτώνται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα μας.

Παρότι δόθηκε το “πράσινο φως” για τις δια ζώσης Συναντήσεις, είναι από όλες τις Συμβούλους κατανοητό ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν Ομάδα LLL στην περιοχή τους, που ακόμη διστάζουν ή δεν μπορούν να συμμετέχουν για λόγους υγείας ή ακόμη και δεν τους το επιτρέπει η καθημερινότητά τους και έχουν ανάγκη ομαδικής υποστήριξης και συνύπαρξης με άλλες μητέρες. Αυτή την ανάγκη έρχονται να ικανοποιήσουν οι Διαδικτυακές Συναντήσεις που συνεχίζονται σε μηνιαία βάση και έχουν καταφέρει να κρατήσουν ενεργή την επικοινωνία με τους γονείς που συμμετέχουν.

Την περίοδος Φεβρουάριος-Ιούλιος 2022 πραγματοποιήθηκαν 27 Διαδικτυακές Συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom. Κατά τη διάρκεια των Διαδικτυακών Συναντήσεών μας, μοιραστήκαμε πληροφορίες σχετικές με τον θηλασμό και με τυχόν προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι μητέρες που συμμετείχαν. Τη συζήτηση συντόνιζαν οι Σύμβουλοι Θηλασμού LLL, που είναι ειδικά εκπαιδευμένες και έμπειρες θηλάζουσες μητέρες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Και συνεχίζουμε…Είτε προσωπικά είτε διαδικτυακά, θα είμαστε εκεί να σας ακούμε, να σας κατανοούμε, να σας στηρίζουμε και να σας καμαρώνουμε καθώς ωριμάζετε και κατακτάτε τους στόχους σας!

Breastfeeding Café Ομάδων LLL

Μετά από 2 χρόνια αναστολής των Συναντήσεων LLL κάποιες Ομάδες επέλεξαν να επανενωθούν με τα παλιά μέλη τους και να γνωρίσουν τα νέα σε ένα πιο χαλαρό κλίμα. Πρώτη η LLL Ομάδα Κω και στη συνέχεια οι Ομάδες Ζακύνθου και Βόλου πραγματοποίησαν Breastfeeding Café σε χώρους που προσφέρονταν για συζήτηση άλλα και παιχνίδι των μικρών μας φίλων, ώστε να δημιουργηθεί και πάλι ένα κλίμα υποστήριξης, ομάδας και αγκαλιάς…κάτι που τόσο πολύ μας είχε λείψει!

Άλλες Συνεργασίες

Η Εθελοντική Ομάδα Προαγωγής Θηλασμού & Μητρότητας Λέρου διοργάνωσε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Μύθοι & Αλήθειες για τον Θηλασμό” με την εθελόντρια Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League, Δέσποινα Μασάκη, στην παιδική χαρά στα Τεμένια. 

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να είμαστε κοντά σας ακόμη και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν Ομάδες LLL, αλλά υπάρχουν μητέρες που μέσα από την εμπειρία τους φροντίζουν να στηρίζουν όλες όσες το έχουν ανάγκη! Κάπως έτσι ξεκίνησε η La Leche League το 1956 και είναι πολύ όμορφο που αυτή η φιλοσοφία προσφοράς παραμένει ζωντανή 66 χρόνια μετά!

Βίκυ Μπαζούλα, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Pin It on Pinterest