loader image

H UNICEF υποδέχθηκε την Ημέρα Γονέων με μία ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εφαρμογής γονικής μέριμνας BebboΚαι ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece ήταν εκεί!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων στις 1 Ιουνίου, το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο Coco-Mat BC, για να παρουσιάσει τη νέα εφαρμογή γονικής μέριμνας του Οργανισμού, Bebbo, όπου δημοσιογράφοι και influencers είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη νέα αυτή εφαρμογή που είναι ειδικά σχεδιασμένη να υποστηρίξει γονείς και φροντιστές παιδιών 0-6 ετών.

Οι Σύμβουλοι της La Leche League, Ουρανία Κωνσταντάτου και Βάσια Καλπογιάννη, ως προσκεκλημένες της διοργάνωσης, συμμετείχαν στην εκδήλωση και μίλησαν για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τον μητρικό θηλασμό τονίζοντας πως η διαδικασία του θηλασμού είναι μια διαφορετική εμπειρία για την κάθε μητέρα/οικογένεια και για τον λόγω αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει εξατομικευμένη υποστήριξη ώστε κάθε μητέρα να κατακτά με αυτοπεποίθηση τους στόχους της! (Δείτε φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι από τον χώρο της δημοσιογραφίας, influencers, bloggers και celebrities, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το νέο ψηφιακό εργαλείο της UNICEF που προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε κάθε νέο γονέα και φροντιστή κατά τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού τους.

Το Βebbo είναι μια δωρεάν εφαρμογή που παρέχει συμβουλές και άρθρα από ειδικούς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την υγεία και τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, τη διατροφή και τον θηλασμό, την πρώιμη μάθηση, τη σημασία του παιχνιδιού, τη γονεϊκή φροντίδα, την προστασία και την ασφάλεια καθώς και την ευημερία του ίδιου του γονέα.

Ο θηλασμός, καθώς και η επιστημονικά τεκμηριωμένη παροχή πληροφόρησης για την υποστήριξη των γονέων, είναι βασικός σκοπός της La Leche League International (LLLI) που ιδρύθηκε το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαθέτει ομάδες σε πάνω από 80 χώρες παγκοσμίως και θεωρείται η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς, ένας εκ των οποίων είναι και η UNICEF.

Η συνεργασία της LLLI με τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) μετρά αρκετά χρόνια καθώς το 1990 συμμετείχαν μαζί στη Διακήρυξη Innocenti για την Προστασία, Προώθηση και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού, ενώ το 1991 συμμετείχαν στην πρωτοβουλία “Φιλικά προς τα Βρέφη Νοσοκομεία (ΠΦΒΝ)” (Baby Friendly Hospital Initiative). Το 2003 συμμετείχαν στην έκδοση της «Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη βρεφική και παιδική διατροφή» και συνεχώς παίρνουν μέρος σε αποφάσεις και ενέργειες με στόχο την προστασία του θηλασμού.

H La Leche International είναι αναγνωρισμένη από τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας/ΠΟΥ ως παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας μαζί τους έως και σήμερα. Μάλιστα, λόγω της επιρροής της LLLI ο ΠΟΥ αναγνωρίζει τη σημασία του αποκλειστικού θηλασμού για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού, κάτι που το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού της χώρας μας υιοθέτησε επίσης ως βέλτιστη πρακτική.

Έτσι σε μια προσπάθεια παροχής μιας δωρεάν εφαρμογής που θα συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για τον θηλασμό, δεν θα μπορούσε να λείψει η La Leche League από το πλευρό της UNICEF και κατά συνέπεια ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος από το πλευρό της UNICEF Greece!

Η κ.Μαριέλλα Μιχαηλίδου, Ειδική σε θέματα Παιδικής Προστασίας της UNICEF είπε:

Εμείς στη UNICEF θέλουμε το Bebbo να γίνει η βασική εφαρμογή γονικής μέριμνας στην Ελλάδα, που θα παρέχει αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες, συμβουλές, άρθρα και παιχνίδια, στηρίζοντας κάθε μαμά και μπαμπά, καθώς και φροντιστές παιδιών ώστε να έχουν τη υποστήριξη που χρειάζονται για να μεγαλώσουν ένα υγιές και χαρούμενο παιδί αλλά και για να νιώσουν οι ίδιοι πιο σίγουροι στον απαιτητικό αυτό ρόλο.

Ενώ η Σύμβουλος της LLLI, Βάσια Καλπογιάννη πρόσθεσε:

Ήταν μια υπέροχη διοργάνωση με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και εξαιρετικές ομιλήτριες.  Συμμετείχαμε με μεγάλη χαρά στην παρουσίαση αυτής της νέας εφαρμογής της UNICEF που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους νέους γονείς. 

Και η Σύμβουλος της LLLI, Ουρανία Κωνσταντάτου συμπλήρωσε:

Είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους που στελεχώνουν την UNICEF στην Ελλάδα και να διαπιστώσουμε πόσο υπεύθυνα και με πόση αγάπη δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού και της γονεϊκής φροντίδας.

Εμείς, από πλευράς Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή Bebbo στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η κ.Μαριέλλα Μιχαηλίδου ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο την εφαρμογή, όσο και το έργο της UNICEF σχετικά με την υποστήριξη θηλασμού. Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση στην εκδήλωση αλλά και τη συνεργασία!

Μάθετε περισσότερα για το Bebbo εδώ και κατεβάστε την εφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ σε Android και iOS.

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πρακτική δράση, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Pin It on Pinterest