loader image

Ένα εντυπωσιακό, πολύ νόστιμο, πανεύκολο και υγιεινό γλυκό που φτιάχνετε χωρίς κόπο σε 5 λεπτά!!

Θα χρειαστεί μόνο να κάνετε υπομονή μέχρι να παγώσει το ζελέ!!

 

Υλικά:

  • 1  κονσέρβα 565γρ με ολόκληρες φέτες ανανά σε φυσικό χυμό

  • 1 κουτί ζελέ ανανά

  • Το μισό νερό από αυτό που αναγράφεται στο κουτί του ανανά για την παρασκευή του ζελέ. (Συνήθως για το ζελέ χρειάζεται ένα φλυτζάνι κρύο νερό και ένα ζεστό, οπότε εσείς θα βάλετε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό μόνο).

  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε ή ότι άλλο χρώμα θέλετε (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίστε το χυμό του ανανά αφήνοντας τις φέτες μέσα στην κονσέρβα.

Διαλύστε ένα κουτί ζελέ ανανά σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χυμό ανανά προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται για να ισούται με 1 φλιτζάνι υγρό). Η μόνη διαφορά είναι ότι εάν βάλετε το χυμό το ζελέ δεν θα είναι τόσο διαυγές όσο εάν το φτιάξετε μόνο με νερό.

Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει το ζελέ. Εάν θέλετε να έχει διαφορετικό χρώμα για να κάνει αντίθεση με τις φέτες ανανά προσθέστε δύο σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Ρίξτε το ζελέ μέσα στην κονσέρβα πάνω από τα δαχτυλίδια ανανά. Μόλις το βάλετε στην κονσέρβα τα δαχτυλίδια ανανά θα αρχίσουν να επιπλέουν. Γι’ αυτό κεντραρίστε τα και βάλτε από πάνω κάτι βαρύ ώστε να τα κρατάει ευθυγραμμισμένα στο κέντρο της κονσέρβας.

Συνταγή Φέτες ζελέ με ανανά

Βάλτε προσεκτικά την κονσέρβα στο ψυγείο και αφήστε το ζελέ μέχρι να παγώσει.

Όταν θέλετε να το σερβίρετε βάλτε το για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από τη βρύση να τρέχει καυτό νερό και μετά με το ανοιχτήρι κονσέρβας αφαιρέστε τον πάτο του.

Με τα δάχτυλά σας σπρώξτε σιγά σιγά το ζελέ από τον κορυφή της κονσέρβας να βγει προς τα κάτω πάνω σε μια μακρόστενη πιατέλα και προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι με ίσια λεπίδα κόψτε το ζελέ σε φέτες και απλώστε τις στην πιατέλα

Εάν περισσέψει ζελέ μπορείτε να το βάλετε σε μπολάκι και στο κέντρο του να προσθέσετε μια φέτα ανανά.

μπωλ με ζελέ με φέτα ανανά

 

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!


Πηνελόπη Καραγκούνη, Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International

Pin It on Pinterest