loader image

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού(ΠΕΜΘ) 2021 της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό

World Breastfeeding Week(WBW) 2021 (World Alliance for Breastfeeding Action-WABA

Η #ΠΕΘ2021 επικεντρώθηκε στο πώς ο θηλασμός συμβάλλει στην επιβίωση, την υγεία και την ευημερία όλων, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί ο θηλασμός παγκοσμίως. Το θέμα συνδέθηκε με τη Θεματική Ενότητα 2* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) η οποία τονίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλασμό και την επιβίωση, την υγεία και την ευημερία των γυναικών, των παιδιών και των εθνών.

Απαιτείται να προσεγγίσουμε τον θηλασμό ως ζήτημα της δημόσιας υγείας ώστε να δημιουργηθούν καλύτερα συστήματα για τις φυσιολογικές περιόδους αλλά και για τις καταστάσεις κρίσης.

* Θεματική Ενότητα #2

Επιβίωση: Ο θηλασμός βελτιώνει σημαντικά την υγεία, την ανάπτυξη και την επιβίωση των μωρών και των παιδιών.

Υγεία και Ευημερία: Ο θηλασμός βελτιώνει σημαντικά την υγεία, την ανάπτυξη και την επιβίωση των μωρών και των παιδιών καθώς επίσης και των μητέρων, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Σύνθημα-Θέμα 2021

Προστατεύουμε Τον Θηλασμό: Είναι Ευθύνη Όλων Μας

Η τριάδα των δύο ενηλίκων και ενός βρέφους του λογότυπου Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) περιβάλλεται από δυο χέρια. Το κόκκινο χέρι στην πάνω πλευρά προσφέρει προστασία ενώ το μπλε χέρι από κάτω παρέχει την υποστήριξη που απαιτείται για να προσεγγίσουμε τον θηλασμό ως ζήτημα της δημόσιας υγείας

Το κόκκινο ημικύκλιο από πάνω δηλώνει την ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα. Κι αυτό επειδή η προστασία του θηλασμού είναι ευθύνη όλων μας, οπότε όλοι έχουμε κάποιον ρόλο να παίξουμε.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της Θεματικής Ενότητας 2 της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) η οποία τονίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον θηλασμό και την επιβίωση, την υγεία και την ευημερία των γυναικών, των παιδιών και των εθνών.

Στόχοι της #WBW2021 / #ΠΕΘ2021

  • Να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τη σημασία της προστασίας του θηλασμού

  • Να εδραιώσουμε την υποστήριξη θηλασμού ως ζωτικής σημασίας ευθύνη για τη δημόσια υγεία

  • Να εμπλέξουμε ιδιώτες και οργανισμούς για μεγαλύτερη επιρροή

  • Να κινητοποιήσουμε για δράσεις σχετικά με την προστασία του θηλασμού για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας

Ο θηλασμός είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία που πρέπει επίσης να προστατευτεί. Είναι καιρός να ενημερώσουμε, να εδραιώσουμε, να προσελκύσουμε και να κινητοποιήσουμε δράσεις για την προστασία του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα.

#WBW2021 #WABA #ProtectBreastfeeding #SharedResponsibility #breastfeeding #SDGs #worldbreastfeedingweek2021 #ProtectBreastfeedingaSharedResponsibility #protectbreastfeedingtogether #buildingbackbetter #warmchain4breastfeeding #breastfeeding4publichealth #ΠΕΘ2021 #ΠροστατεύουμεΤονΘηλασμό #ΕίναιΕυθύνηΌλωνΜας #Θηλασμός #ΣΑΑ #ΠαγκόσμιαΕβδομάδαΘηλασμού2021 #ΠροστατεύουμεΤονΘηλασμόΕίναιΕυθύνηΌλωνΜας #ΠροστατεύουμεΤονΘηλασμόΜαζί #ΘερμήΑλυσίδαΓιαΤονΘηλασμό #ΘηλασμόςΓιαΔημόσιαΥγεία


Εύα Δουκάκη & Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλοι Θηλασμού La Leche League International, Υπεύθυνες επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW, για Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό της WABA

www.lllgreece.org/εβδομάδα-θηλασμού-waba | eva@lllgreece.gr | vicky@lllgreece.gr

Pin It on Pinterest