loader image

Θηλάζω το 16 μηνών αγοράκι μου και θα ήθελα να σας διηγηθώ την ιστορία μου!

Γυρνώντας σπίτι από το μαιευτήριο μετά από έναν φυσιολογικό τοκετό και αφού είχαν πάει όλα καλά και είχαμε θηλάσει απ’ την πρώτη στιγμή, το στήθος μου άρχισε να πρήζεται, ανέβασα πυρετό και ένιωθα ρίγη. Στην αρχή τρόμαξα, αναρωτήθηκα τι μου έχει συμβεί και αγχώθηκα για το τι θα φάει το μωράκι μου. Αμέσως ήρθε η αδερφή μου που είχε θηλάσει 4 χρόνια και με εμπειρία από θηλασμό τάντεμ και μου πρότεινε να τηλεφωνήσω αμέσως σε μια Σύμβουλο της La Leche League για να με βοηθήσει.

Εκείνη, καθησυχαστική και βοηθητική, με γλυκιά φωνή και ζεστασιά γιαγιάκας (ήταν όντως γιαγιά όπως μου είπε) μου έκανε μια σειρά ερωτήσεων για να εντοπίσει το πρόβλημα. Καταλήξαμε στο ότι πρέπει να πετάξω τις ψευδοθηλές που μου είχαν προτείνει στο φιλικό προς στο θηλασμό μαιευτήριο (και που τόσο πολύ τους ευχαριστούσα…) και να κάνω μαλάξεις για αποσυμφόρηση, ζεστές κομπρέσες πριν τον θηλασμό και πάνω απ΄όλα ξεκούραση.  Δεν μπορούσα να φανταστώ να σταματήσω τον θηλασμό, η ιδέα ότι το 3 ημερών μωρό μου θα έπρεπε να πιει σκόνη αγελαδινού γάλακτος με τρέλαινε. ‘Έτσι, αγνόησα την οδηγία του γυναικολόγου να πετάξω το γάλα και να πάρω αντιβίωση και με τη βοήθεια της Συμβούλου και της παιδιάτρου, που ήταν επίσης σύμβουλος θηλασμού, αποφύγαμε τελικά την αντιβίωση, ξεπεράσαμε αυτή την κατάσταση που πήγαινε για μαστίτιδα και σήμερα απολαμβάνουμε ακόμα αυτό το υπέροχο ταξίδι θηλασμού που σίγουρα θα κρατήσει αρκετά ακόμη!

Σας ευχαριστούμε πολύ! Χωρίς την ανιδιοτελή βοήθειά σας δεν ξέρω αν θα τα είχαμε καταφέρει!

Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση για τον θηλασμό και κυριαρχούν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις.

Για όλες τις νέες μαμάδες χρειάζεται σωστή ενημέρωση πριν και μετά τον τοκετό από συμβούλους θηλασμού!

La Leche League συνέχισε να επιτελείς το έργο σου και να βοηθάς τις νέες μητέρες να χαρίζουν το πιο όμορφο δώρο που τους έδωσε η φύση στα μωράκια τους!


Ειρήνη Β.

Pin It on Pinterest