loader image

Φθινόπωρο 2019

 

• ΒΟΛΟΣ

Η Oμάδα Βόλου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας» που έλαβε χώρα στις 05 Οκτωβρίου 2019 στον Βόλο, πραγματοποίησε ενημερωτική Συνάντηση με θέμα «Θηλασμός από το Α έως το Ω».
Τη Συνάντηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι της Ομάδας, Μυρτώ Χρονάκη και Μαρία Γεωργακού, συνομίλησαν με εγκύους, μητέρες και οικογένειες που ήθελαν να ενημερωθούν για τον μητρικό θηλασμό, ενώ στον χώρο υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος με πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Πλήθος ατόμων γνώρισε και ενημερώθηκε για την δράση του Συνδέσμου στην Ελλάδα, ενώ πολλές μητέρες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μέλη της Ομάδας και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών.

 


 

• ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Η νέα Ομάδα του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Πτολεμαΐδα, ξεκίνησε τις Συναντήσεις της τον Σεπτέμβριο του 2019, μέχρι τον Μάρτιο του 2020, οπότε και λόγω των εξελίξεων διεκόπησαν όλες οι δια ζώσης Συναντήσεις. Οι περισσότερες Συναντήσεις φιλοξενήθηκαν στο σπίτι της Συμβούλου, σ’ ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον, όπως αρμόζει στις Συναντήσεις της La Leche League!

 

 


 

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  • Γιορτή Θηλασμού 2019: «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό»

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ένωσε τα χέρια με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργάνωσαν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στο αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια! Αυτή τη χρονιά ενώσαμε τα χέρια για να ενδυναμώσουμε τους γονείς και μέσα από την ενδυνάμωση αυτή, να διευκολύνουμε τον θηλασμό.

Το σλόγκαν της #ΠΕΘ2019 / #WBW2019 «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό» επιλέχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει όλες τις κατηγορίες γονέων του σημερινού κόσμου και ο στόχος της γιορτής ήταν η υποστήριξη και των δύο γονέων ώστε να ενδυναμωθούν προκειμένου εκείνοι να επιτύχουν τους στόχους τους σε σχέση με τον θηλασμό.
Η ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί αντικειμενική πληροφόρηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο θηλασμός ανήκει στην αρμοδιότητα της μητέρας και όταν ο πατέρας, ο σύντροφος, η οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και η κοινότητα την υποστηρίζουν, τότε ο θηλασμός βελτιώνεται.

Έτσι εθελόντριες μητέρες και Σύμβουλοι της La Leche League ήταν στη Λότζια για να ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, τα οφέλη του αλλά και να συντελέσουν στην εξοικείωση με μια εικόνα που είναι στη φύση μας αλλά έχουμε απομακρυνθεί από αυτή. Την εικόνα της μητέρας που θηλάζει, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της όπου και αν βρίσκεται και του δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και σχέση εμπιστοσύνης. Περισσότερες από 150 θηλάζουσες μητέρες πήραν μέρος στην εκδήλωσή μας ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 500. Θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, πατεράδες, παιδιά, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας αλλά και να γιορτάσουν αυτή τη μέρα οικογένειας μαζί μας.

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε. Οι αποδείξεις για τα οφέλη του θηλασμού μάς είναι ήδη γνωστές. Γνωρίζουμε ότι ο θηλασμός βοηθά στην επιβίωση των βρεφών και τα βοηθά να ακμάσουν, έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των γυναικών, παρέχει οικονομικά οφέλη και συμβάλλει στην ευημερία όλων. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι από τις 150 θηλάζουσες μητέρες που κατεγράφησαν, γνωρίζουμε ότι το μικρότερης ηλικίας μωρό που ήρθε στη γιορτή ήταν 14 ημερών ενώ αρκετές ήταν οι μητέρες που θηλάζουν μεγαλύτερα μωρά ή νήπια (άνω των 12 μηνών) ή δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών και που επιλέγουν ένα ομαλό φυσικό αποθηλασμό. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η παρουσία μητέρων πρόωρων μωρών που μέσω αντλήσεων προσφέρουν μητρικό γάλα στα μωρά τους για πάνω από 9 μήνες. Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι νέες μητέρες γνωρίζουν τα οφέλη του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος, τα βιώνουν και επιλέγουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις για εκείνες και την οικογένειά τους.

Η πρόκληση για τους υπέρμαχους του θηλασμού είναι να καταφέρουν να μεταφέρουν τις παγκοσμίως αποδεκτές πολιτικές σε θετικές δράσεις μέσα στις κοινότητες. Μια τέτοια δράση ήταν και η Γιορτή Θηλασμού 2019 στο Ηράκλειο, η οποία περιλήφθηκε στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA).

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν με τις παρουσία τους τη γιορτή μας, τους συντελεστές που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και τους χορηγούς που με την ευγενική τους χορηγία κάλυψαν τις ανάγκες υλοποίησης της εκδήλωσης, τους διασκεδαστές των μικρών μας επισκεπτών και όλους όσους επικοινώνησαν την εκδήλωση, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για εξοικείωση του κοινού με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει για να προσφέρει τροφή και συναισθηματική ικανοποίηση ανταποκρινόμενη ανάγκες του παιδιού της!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι συνεργασίες βοηθούν στο να δημιουργήσουμε μια φιλική προς τους γονείς κοινότητα και ελπίζουμε το Ηράκλειο να επιτυγχάνει τον στόχο αυτό!
Τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος εκπροσώπησαν οι Σύμβουλοι της Ομάδας Ηρακλείου Κρήτης, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Ειρήνη Μαρκάκη, Θεοδώρα Χατζηδάκη και Στέλλα Τσακλίδου.

Εκ μέρους των συντονιστριών της εκδήλωσης,
Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη
Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International,
Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, Ομάδα Κρήτης
Υπεύθυνη επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW 2018 για Ελλάδα και Κύπρο για λογαριασμό της WABA

 

 

    • Ηράκλειο: Μητρικός Θηλασμός | Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Νεογνολογίας | Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 | Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση της Νεογνολογικής Κλινικής & ΜΕΝΝ ΠαΓΝΗ και του Τομέα Μητέρας-Παιδιού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκπροσωπήθηκε από τη Σύμβουλο της La Leche League στο Ηράκλειο, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, με μία ομιλία σχετικά με το ποιες είμαστε και τι κάνουμε!

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2019 και το σύνθημά της «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό», η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και ανοιχτή στο ευρύ κοινό, τόσο των επαγγελματιών όσο και των γονέων, καθώς στόχος της ομάδας διοργάνωσης ήταν η ενδυνάμωση όλων όσων ενδιαφέρονται για τον θηλασμό και την υποστήριξή του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγή του κυρίου Μανώλη Γαλανάκη, ο οποίος όχι μόνο τόνισε την αξία του θηλασμού και τη διαφορά των πρακτικών στη χώρα μας σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά χαιρέτησε την εκδήλωση με τα συγκινητικά λόγια «Κάποια στιγμή η ιστορία θα κρίνει τη γενιά μας για το πως χειριστήκαμε τον θηλασμό.»

Στη συνέχεια η κυρία Εύα Βασιλάκη παρουσίασε τα 10 βήματα για επιτυχή θηλασμό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όλα εκείνα τα βήματα που χτίζουν ένα δίκτυο ενθάρρυνσης και υποστήριξης των γονέων, για ένα καλό ξεκίνημα στον θηλασμό.

Ακολούθησε η κυρία Φανή Λαδομένου, η οποία παρουσίασε με τεκμηρίωση πως οι διάφορες λοιμώξεις μπορούν να έχουν ασφαλή αντιμετώπιση χωρίς να απαιτούν διακοπή θηλασμού αλλά διαχείριση τόσο για τη συνέχισή του όσο και για τη διατήρηση της παραγωγής αν υπάρξει ανάγκη προσωρινής απομάκρυνσης του βρέφους από τη μητέρα. Κάθε περίπτωση που αναφέρθηκε συνοδευόταν από τα πιο πρόσφατα δεδομένα επιστημονικών μελετών.

Στη συνέχεια, η κυρία Νικόλ Αναγνωστάτου αναφέρθηκε στους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τον μητρικό θηλασμό δίνοντας έμφαση σε μύθους που ακούγονται σχετικά με τον θηλασμό των νοσηλευόμενων και πρόωρων βρεφών, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια εισαγωγή στην επόμενη ομιλία, της κυρίας Μαρίας Τσιριγωτάκη, η οποία αναφέρθηκε στις φιλικές πρακτικές για τον θηλασμό των βρεφών που βρίσκονται στη ΜΕΝΝ και την ενθάρρυνση των μητέρων τους για τη σημασία του θηλασμού των μωρών τους.

Στο κλείσιμο των ομιλιών, η Σύμβουλος της La Leche League στο Ηράκλειο, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, σύστησε στο κοινό την La Leche League και τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος καθώς και τον ρόλο των Συμβούλων στην υποστήριξη των γονέων και στην ενθάρρυνση για μια καλή συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας που τους πλαισιώνουν.

Τον σχολιασμό και τον αποχαιρετισμό της εκδήλωσης έκανε η κυρία Ελευθερία Χατζηδάκη, η οποία εξέφρασε την ελπίδα της, ότι και άλλες τέτοιες παρόμοιες συνεργασίες θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον, ώστε κάθε οικογένεια να έχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο τόσο επιστημονικής όσο και εθελοντικής υποστήριξης για την ενδυνάμωση του νέου της ρόλου.

 


 

• ΞΑΝΘΗ

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ξάνθης, στα πλαίσια ενημέρωσης για την εβδομάδα του Μητρικού Θηλασμού, πραγματοποίησε ένα διήμερο βιωματικών συναντήσεων στις 18 και 19 Νοεμβρίου. Τις συναντήσεις με θέμα «Μύθοι και Πραγματικότητα του Μητρικού Θηλασμού» που φιλοξενήθηκαν στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι , συντόνισε η Σύμβουλος της Ομάδας Ξάνθης του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, Δέσποινα Μασάκη.

Ο χώρος γέμισε με μητέρες που ενημερώθηκαν για τον ρόλο του Συνδέσμου και απαντήθηκαν απορίες και ερωτήματα σχετικά με τον θηλασμό.

 

 

 

 

Χειμώνας 2019-2020

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, η Ομάδα Σαντορίνης του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος -La Leche League Greece συναντήθηκε για ένα breastfeeding café, μια χαλαρή οικογενειακή συνάντηση και συζήτηση.

Δυστυχώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα (οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμι εξαιτίας της δυνατής βροχής) καθώς και άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες δεν επέτρεψαν σε αρκετές από τις μητέρες, που το επιθυμούσαν, να έρθουν.

Φυσικά, όσοι καταφέραμε να είμαστε εκεί, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να διασκεδάσουμε, τόσο οι γονείς με τα μωρά στην αγκαλιά τους, όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά της κάθε οικογένειας, που έπαιζαν μεταξύ τους. Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε και η παρέα μας να μεγαλώσει κι άλλο!

 

 
 
 
 

 

ΧΙΟΣ

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου και ο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησαν συνάντηση με θέμα «Θηλασμός-Αποθηλασμός: Προκλήσεις και λύσεις» στο book café του βιβλιοπωλείου Πυξίδα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019. Εκ μέρους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συμμετείχε η Σύμβουλος της Ομάδας Χίου Γεωργία Φραγκάκη, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

 


 

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  • Έκτακτη Συνάντηση στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, μία Έκτακτη Συνάντηση με θέμα: «Ο θηλασμός από το Α ως το Ω».
Παρότι ήταν μια μέρα με πολύ κρύο και κακοκαιρία, τα «ξωτικά» του κάστρου φιλοξένησαν και παρακολούθησαν τη Συνάντησή μας μέσα στο «Σπίτι των Καλεσμένων» παρέα με τις μητέρες και τα μωρά τους, με τις εγκύους και τις Συμβούλους της Ομάδας Ηρακλείου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Ειρήνη Μαρκάκη, Θεοδώρα Χατζηδάκη και Στέλλα Τσακλίδου.

 

  • Βreastfeeding café και κοπή πίτας της LLL Ομάδας Ηρακλείου

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στον κοινωνικό συνεταιρισμό/καφέ-πολυχώρο «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» (Χώρος Φιλικός Προς Τον Θηλασμό) φιλικό breastfeeding café και κοπή πίτας της Ομάδας Ηρακλείου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece. Παρά την κακοκαιρία, η αίθουσα γέμισε με παλιά και νέα μέλη της Ομάδας και με χαρά μοιραστήκαμε τα νέα μας.

Οι Σύμβουλοι της Ομάδας Ηρακλείου ήταν όλες εκεί για να συζητήσουν όσα απασχολούσαν τους γονείς που συμμετείχαν αλλά και τις υποστηρικτικές γιαγιάδες που ήταν εκεί τόσο για να υποστηρίξουν τις κόρες τους όσο και για να περάσουν ένα όμορφο πρωινό μαζί μας. Μία από αυτές ήταν και η τυχερή που βρήκε το φλουρί για τη φετινή χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελένη, υπεύθυνη του χώρου, που αγκάλιασε την Ομάδα μας με μεγάλη χαρά και συντέλεσε στην όμορφη διοργάνωση της συνάντησής μας.

 


 

• ΚΩΣ

Η Ομάδα του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλαδος-La Leche League Greece στην Κω πραγματοποιήσε στις 2 Φεβρουαρίου 2020 το πρώτο της breastfeeding café!
Είχαμε τη χαρά να μας φιλοξενήσουν με όλες τις ανέσεις, σε ένα πολύ όμορφο συνεδριακό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται μέσα στην πόλη του νησιού με θέα τη θάλασσα.
Υπήρχε περιέργεια αλλά και ενθουσιασμός στην αρχή από όλες σχετικά με την πρώτη αυτή Συνάντηση. Οι μητέρες μίλησαν για τις εμπειρίες τους, μοιράστηκαν προβληματισμούς και άκουσαν η μία την άλλη. Οι έγκυες της παρέας παρακολούθησαν και εκείνες με προσοχή, συγκεντρώνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν για να είναι προετοιμασμένες!
Η Ομάδα της Κω του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα!

Ήταν μια όμορφη Κυριακή με νέες γνωριμίες και ανυπομονούμε για τις επόμενες!

 


 

• ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ομάδα της Μυτιλήνης του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece συναντήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου για την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας. Ήταν μια πολύ όμορφη Συνάντηση την οποία παρακολούθησαν έγκυες, μητέρες με τα μωρά τους και δϋο μπαμπάδες, ο ένας με τη σύντροφο του έγκυο και ο άλλος με το βρέφος τους αγκαλιά. Έκλεψαν την παράσταση μιας και ήταν πολύ υποστηρικτικοί προς τις συντρόφους τους και πολύ ενημερωμένοι για τον θηλασμό!


Σε μια πολύ ζέστη ατμόσφαιρα κόψαμε την βασιλόπιτά μας και μοιραστήκαμε εμπειρίες, προβληματισμούς και απαντήσαμε σε απορίες για τον θηλασμό και τη μητρότητα.

 


 

• ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ομάδα Ζακύνθου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε Συνάντηση με θέμα «Όταν η μητέρα εξαντλείται» και έκοψε την παραδοσιακή πίτα.

Ήταν μια πολύ όμορφη Συνάντηση σε μια πολύ ζέστη ατμόσφαιρα. Οι μητέρες αντάλλαξαν ιδέες, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και απαντήθηκαν απορίες για τον θηλασμό και τη μητρότητα.

 

 

 

 

 

 


ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ LLL


 

• ΚΟΖΑΝΗ

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, μαζί με την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Κοζάνης πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στην Κοζάνη, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:30, στον παιδικό σταθμό Αμπεμπαμπλομ. Το θέμα της Συνάντησης ήταν «Οι δυσκολίες της αρχής & οι προκλήσεις του τέλους». Η προσέλευση ήταν μεγάλη και οι μητέρες συζήτησαν τους προβληματισμούς τους και εξέφρασαν τις ανάγκες τους.
Εκ μέρους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, συμμετείχε η Σύμβουλος της La Leche League International (Ομάδα Πτολεμαΐδας), Νόπη Αλεξιάδου, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στο θηλασμό μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

 


 

• ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, παρεβρέθηκε στην κοπή πίτας της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Φλώρινας, στις 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00, στο καφέ Μαγιώ. Εκ μέρους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, συμμετείχε η Σύμβουλος της La Leche League International (Ομάδα Πτολεμαΐδας), Νόπη Αλεξιάδου, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στο θηλασμό μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ FACEBOOK

 

Η Ομάδα Διαδικτυακών Συναντήσεων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, πραγματοποίησε 2 Διαδικτυακές Συναντήσεις, στην αντίστοιχη Ομάδα Facebook, κατά την Άνοιξη 2020. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης μας οδήγησαν στο να #ΜένουμεΣπίτι και να έχουν ακυρωθεί οι δια ζώσης Συναντήσεις μας…όμως οι Διαδικτυακές μας έφεραν με ασφάλεια «κοντά».

Η Ομάδα αυτή αποτελείται από 1459 μέλη και συντονίζεται από Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League. Η συμμετοχή των μελών πραγματοποιείται από διάφορες περιοχές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Οι Συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο έδωσαν τη δυνατότητα στα μέλη να συζητήσουν για θέματα που τα απασχολούν και να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και αποδοχής.

Στις Συναντήσεις μας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακές, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ανταποκριθεί η κάθε μητέρα στους δικούς της ανεξάρτητους στόχους θηλασμού. Σίγουρα, δεν υπάρχει «ένας» μόνο τρόπος για την LLL, ούτε κάθε μητέρα σε κάθε Συνάντηση κάνει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σε μια τυπική Συνάντηση θα βρείτε γυναίκες που αντιπροσωπεύουν ένα εύρος εμπειριών και απόψεων. Θέλουμε κάθε μητέρα φεύγοντας να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δικό της ένστικτο και να αποκτήσει τη δύναμη να πάρει τις αποφάσεις που είναι οι καλύτερες για την δική της οικογένεια.

Οι Σύμβουλοι συχνά θα υπενθυμίσουν στις μητέρες, «Κρατήστε από αυτή τη Συνάντηση ό,τι ταιριάζει σε σας και την οικογένειά σας». Οι Συναντήσεις δεν είναι επικριτικές, είναι ένας ασφαλής χώρος όπου μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε στο μυαλό σας σε θέματα που σχετίζονται με τον θηλασμό, παίρνοντας τις πιο ενημερωμένες επιστημονικές απαντήσεις και βρίσκοντας υποστήριξη σε ολόκληρο το ταξίδι του θηλασμού σας.

Είμαστε εκεί για να σας στηρίζουμε καθώς κατακτάτε τους στόχους σας!

 


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη & Βάσια Καλπογιάννη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest