loader image

Καρδιά με καρδιά…ενδυναμώνουμε!

Τεύχος 26, Δεκέμβριος 2019

Το φθινοπωρινο-χειμωνιάτικο τεύχος του “γαλουχώ” είναι έτοιμο! Μετά από ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες καλοκαίρι, η ομάδα σύνταξης ετοίμασε ένα τεύχος εμπνευσμένο από το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, “Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό”, που γιορτάζεται στην Ελλάδα 1-7 Νοεμβρίου.

Σε αυτό το τεύχος έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τη συνέντευξη της διεθνούς φήμης Συμβούλου Θηλασμού, Nancy Mohrbacher , η οποια μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ακόμα, έχουμε τη χαρά να δούμε μέσα από τα μάτια του παιδιάτρου Νικήτα Ταχλιαμπούρη τα οφέλη που απολαμβάνει αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια πολύτεκνη οικογένεια σε ένα μικρό νησί της χώρας μας καθώς τον ρόλο του θηλασμού σε αυτή.

Μαθαίνουμε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση μάρσιπου αγκαλιάς στην καθημερινότητά μας, απενοχοποιούμε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να αισθάνεται μια μητέρα κατά τον θηλασμό και ανακαλύπτουμε τρόπους για να τα αντιμετωπίσουμε, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε τις δανειστικές βιβλιοθήκες των Ομάδων μας.

Όπως πάντα, στη στήλη με τις συνταγές, μοιραζόμαστε μαζί σας εύκολες παρασκευές με φρέσκα υλικά εποχής, κατάλληλες για όλη την οικογένεια, που νοστιμίζουν την ημέρα μας και μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις τη καθημερινότητας.

Αντλούμε δύναμη μέσα από τις ιστορίες που μοιράζονται οι μητέρες μαζί μας και ταξιδεύουμε στην Ελλάδα μέσα από τις δράσεις και τις συναντήσεις μας, όπως για παράδεγμα το όμορφο φθινοπωρινό πικνίκ της Ομάδας Ζακύνθου.

Σας ευχαριστούμε για όλη αυτή την αγάπη που μας δείχνετε τόσα χρόνια. Η υποστήριξή σας μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας προσφέρει τη δύναμη για να συνεχίσουμε ώστε να εργαστούμε για το επόμενο τεύχος!

Καλή ανάγνωση!!!

 

Βάσια Καλπογιάννη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International


Περιεχόμενα Τεύχους 26

Κύρια Άρθρα: Αρνητικά συναισθήματα κατά τον θηλασμό

Ρωτάτε-Απαντάμε: Γιατί να φορέσω το μωρό μου;

Συνεντεύξεις: • Μία συνέντευξη με τη Nancy Mohrbacher An Interview with Nancy Mohrbacher Μία συνέντευξη με τον παιδίατρο Νικήτα Ταχλιαμπούρη

Ιστορίες Μητέρων:  Η εμπειρία του θηλασμού με τα δίδυμα αγόρια μου! Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείς σίγουρα και εσυ!” • Για να μπορεί η Ραφαέλα-Ρόζα να χαμογελά…

Διατροφή & Συνταγές: • Κέικ με Μήλο και Καρύδια Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Νέα & Δράσεις του ΣΘΕ-LLLGR: • Όλα τα Νέα & Δράσεις: Χειμώνας-Καλοκαίρι 2019 Φθινοπωρινό πικνίκ Ομάδας Ζακύνθου

Γνωρίστε μας: • Οι βιβλιοθήκες των Ομάδων μας: πηγές γνώσης και ενδυνάμωσηςΣτατιστικά ΣΘΕ-LLLGR 2018

Pin It on Pinterest