loader image

Χειμώνας 2019

 

• ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, τον Ιανουάριο του 2019 καλωσόρισε στην οικογένειά του τη Σύμβουλο Χαρά Πετροπούλου και με χαρά ανακοίνωσε τη σύσταση της νέας LLL Ομάδας στην Καλαμάτα.

 


 

• ΒΟΛΟΣ

 

Η LLL Ομάδα Βόλου πραγματοποίησε στις 10 Φεβρουαρίου 2019, μία Συνάντηση Εμπλουτισμού (Enrichment Meeting) με θέμα “Αttachment parenting-Οι βασικές αρχές”. Τον συντονισμό της ομιλίας έκανε η Θωμαΐς Ντέμκα, η οποία είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Κατ’ επάγγελμα εκπαιδευτικός, ασχολείται με παιδιά και γονείς από το 2008 μέσω της ιδιότητάς της ως φιλόλογος. Από το 2015 εμψυχώνει και υποστηρίζει γονείς διοργανώνοντας βιωματικά εργαστήρια γονέων στον Βόλο.
Η ίδια αναφέρει: “Ανέκαθεν αγαπούσα τα παιδιά, μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, αγάπησα και τους γονείς ίσως ή κυρίως διότι και οι ίδιοι ήταν κάποτε παιδιά”.
Επιπλέον, η Θωμαΐς είναι Βοηθός Μητρότητας και Επίσημη συνεργάτιδα της Attachment Parenting Hellas.

Λίγα λόγια για το “Attachment Parenting”
Πρόκειται για μια ολόκληρη φιλοσοφία/τρόπο ανατροφής των παιδιών που βασίζεται στην αρχή ότι ο γονέας δημιουργεί μια σχέση με το παιδί του, στην οποία καλείται να ανταποκριθεί με ευαισθησία και ενσυναίσθηση στις ανάγκες του παιδιού του. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη και γίνετε ανεξάρτητο.

 


 

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η LLL Ομάδα Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019, στον Παιδότοπο του πολυχώρου “Τεχνόπολις”, στην Αμμουδάρα Γαζίου,  Breastfeeding Café και κοπή πίτας της Ομάδας!

 

 

Άνοιξη 2019

 

• ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσε όλα τα μέλη (επίτιμα, τακτικά και αρωγά) του Σωματείου με την επωνυμία “Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece” στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 06 Απριλίου 2019, στις 4:00 μ.μ.. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου “Ευτοκία” στην οδό Φλέμινγκ αρ. 50, στο Μαρούσι.
 
 
 
 

 

• ΒΟΛΟΣ

 

Η LLL Ομάδα Βόλου πραγματοποίησε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 6 μ.μ. στο Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού στον Βόλο, με θέμα: Πρώτες Βοήθειες για μωρά και βρέφη.

 

 

 

 


 

• ΑΘΗΝΑ

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVELτ ο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο “Θηλασμός: Θεμέλιο Υγείας” του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβουλών Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας και Κύπρου “Γαλαξίας”.

Στο διήμερο αυτό συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές τόσο από την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Σύμβουλοι της La Leche League είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αλλά και να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους ομιλητές τόσο για τα θέματα των ομιλιών τους όσο και για τη σχέση τους με τη La Leche League International.

 

 


 

• ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 17:30, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνάντηση της LLL Ομάδας στη Μυτιλήνη με θέμα “Αποθηλασμός με αγάπη”.
Η Συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Λέσβου (Μυτιλήνη) “Πνοή” με μεγάλη συμμετοχή.

 


 

• ΞΑΝΘΗ

 

Η LLL Ομάδα Ξάνθης πραγματοποίησε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού με θέμα “Εργασία & Θηλασμός”, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, στις 6 μ.μ. στο Βρεφικό μασάζ – First Touch, Πρωταγόρα 27 στην Ξάνθη.

Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος της Ομάδας, Δέσποινα Μασάκη.

 

 

 

 

Καλοκαίρι 2019

 

• ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η LLL Ομάδα Μυτιλήνης πραγματοποίησε μία Συνάντηση Εμπλουτισμού την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Λέσβου ΠΝΟΗ με θέμα: Πρώτες Βοήθειες για μωρά και βρέφη.

 

 


 

• ΧΑΝΙΑ

Η LLL Ομάδα Χανίων Κρήτης, πραγματοποίησε ένα καλοκαιρινό Breastfeeding Cafe’ στα Χανιά το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στις 10:00 π.μ. στο Καφέ “Κήπος”.

 

 

 


 

• ΧΙΟΣ

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece μαζί με την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου πραγματοποίησαν συνάντηση με θέμα: “Θηλασμός από το Α ως το Ω”, στο καφέ του CITRUS στον Κάμπο Χίου, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche league Greece συμμετείχε η Σύμβουλος της La Leche League International, Γεωργία Φραγκάκη, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη και με εμπειρία στον θηλασμό μητέρα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

 


 

• ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η LLL Ομάδα Κορίνθου πραγματοποίησε καλοκαιρινό Breastfeeding Cafe’ την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στις 10:00 π.μ. στο  “I’m Going Bananas”, Ηραίου 200, 20100 Κόρινθος (Παραλία Λεχαίου).

Τα παιδια έπαιξαν και κολύμπησαν, ενώ οι γονείς συζήτησαν και διασκέδασαν. Οι μητέρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου κύκλου Συναντήσεων στην Κόρινθο!

 

 


ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ LLL


 

• ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΡΗΤΗ

Οι Σύμβουλοι της LLL Ομάδας Κρήτης στο Ηράκλειο, αποδεχόμενες την πρόσκληση μητέρων του Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν μία Έκτακτη Συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 11 π.μ. έως 1 μ.μ, με θέμα “Μητρικός Θηλασμός από το Α ως το Ω”.
Η Συνάντηση φιλοξενήθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του Δημιουργικού Παιδότοπου “Το παιχνίδι της Χαράς”, Γνώσεως 17 στον Άγιο Νικόλαο.
 

 


 

• ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece και η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, στις 6:30 το απόγευμα, Συνάντηση με θέμα “Τι χρειάζομαι για να θηλάσω” στον φιλόξενο χώρο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας.

Σε αυτή την ανοιχτή και φιλική συνάντηση, οι μητέρες μίλησαν για τις προσωπικές τους χαρές και ανησυχίες και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τις εγκύους που συμμετείχαν προσφέροντάς του πολύτιμες ιδέες και συμβουλές.

Τη συζήτηση συντονισαν οι Σύμβουλοι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La leche League Greece, Ουρανία Κωνσταντάτου και Βάσια Καλπογιάννη. 

 

 


 

• ΑΡΤΑ

Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, με βροχερό καιρό, έλαβε χώρα στην Πινακοθήκη Άρτας  “Γιάννης Μόραλης”, η Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece.  Η Συνάντηση είχε θέμα “Θηλασμός: Ερωτήσεις που κάνουν οι μητέρες”.

Με χαρά πολλή ανταμώσαμε γυναίκες, μητέρες και έγκυες με σκοπό να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε και να στηρίξουμε η μία την άλλη.

Συζητήσαμε  τις απορίες και τις ανησυχίες μας. Νιώσαμε ευχαρίστηση για όσα όμορφα ζούμε μέσω της μητρότητας. Μιλήσαμε για τις περηφάνιες μας και αφήσαμε ελεύθερα να βγουν από μέσα μας και όσα μας  κουράζουν ή μας βαραίνουν. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο έχουμε την δυνατότητα να εκφραστούμε και να φύγουμε πιο ανάλαφρες. Η χαρά όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται και η λύπη γίνεται μισή.

Με την υπόσχεση να βρεθούμε πάλι, αποχωριστήκαμε και συμφωνήσαμε πως ο χρόνος κύλησε σαν νερό.

Ελένη Οικονόμου, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

 

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

Η Ομάδα Διαδικτυακών Συναντήσεων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, πραγματοποίησε 2 Διαδικτυακές Συναντήσεις κατά την περίοδο Χειμώνας-Καλοκαίρι 2019.

Η Ομάδα αυτή αποτελείται από 1190 μέλη και συντονίζεται από Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League. Η συμμετοχή των μελών πραγματοποιείται από διάφορες περιοχές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Οι Συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Ιούλιο του 2019 έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη να συζητήσουν για θέματα που τα απασχολούν και αν βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και αποδοχής.

Στις Συναντήσεις μας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακές, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ανταποκριθεί η κάθε μητέρα στους δικούς της ανεξάρτητους στόχους θηλασμού. Σίγουρα, δεν υπάρχει “ένας” μόνο τρόπος για την LLL, ούτε κάθε μητέρα σε κάθε Συνάντηση κάνει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σε μια τυπική Συνάντηση θα βρείτε γυναίκες που αντιπροσωπεύουν ένα εύρος εμπειριών και απόψεων. Θέλουμε κάθε μητέρα φεύγοντας να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δικό της ένστικτο και να αποκτήσει τη δύναμη να πάρει τις αποφάσεις που είναι οι καλύτερες για την δική της οικογένεια.

Οι Σύμβουλοι συχνά θα υπενθυμίσουν στις μητέρες, “Κρατήστε από αυτή τη Συνάντηση ό,τι ταιριάζει σε σας και την οικογένειά σας”. Οι Συναντήσεις δεν είναι επικριτικές, είναι ένας ασφαλής χώρος όπου μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε στο μυαλό σας σε θέματα που σχετίζονται με τον θηλασμό, παίρνοντας τις πιο ενημερωμένες επιστημονικές απαντήσεις και βρίσκοντας υποστήριξη σε ολόκληρο το ταξίδι του θηλασμού σας.

Είμαστε εκεί για να σας στηρίζουμε καθώς κατακτάτε τους στόχους σας!

 


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest