loader image

40 Χρόνια Πολλαπλασιάζοντας την Αγάπη!

Τεύχος 25, Απρίλιος 2019

Έφτασε η άνοιξη και η ομάδα σύνταξης του «γαλουχώ», όπως πάντα, με σηκωμένα μανίκια…διαλέγει, γράφει, επιμελείται για να βγει ένα ακόμη τεύχος του περιοδικού, εκείνου που για τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League είναι κάτι σα «παιδί» μας. Το αγαπάμε, το φροντίζουμε, το μεγαλώνουμε με αγάπη 15 χρόνια τώρα!

Το προηγούμενο τεύχος ήταν αφιερωμένο στο Επετειακό Συνέδριο στο Ρέθυμνο, όπου σήμανε και το ξεκίνημα εορτασμού των 40 Χρόνων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece. Όλα αυτά τα χρόνια γίνονται Συναντήσεις, απαντάμε τηλέφωνα, συναντάμε μητέρες…όλα αυτά τα χρόνια πολλαπλασιάζουμε την αγάπη! Μια σκέψη της Συμβούλου της LLL, Κωνσταντίνας Γιαννιώτη  που περιγράφει τις σκέψεις της στο δρόμο προς μια Συνάντηση LLL στη στήλη “Γνωρίστε μας”.

Κάπου εκτός Ελλάδος όμως, μια άλλη Σύμβουλός μας επισκέπτεται την Ινδία και το Νεπάλ και μας περιγράφει τη μητρότητα εκεί μέσα από τη ματιά της Συμβούλου, ενώ μία συνέντευξη της Δρ. Σουζάννα Kemper-Μαργαρίτη, έρχεται να μας θυμίσει πως οι επαγγελματίες υγείας που επιλέγουμε είναι σύμμαχοί μας, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε τον ρόλο του γονέα για ένα υγιές μεγάλωμα των παιδιών μας. Παιδιά που έρχονται στη ζωή μας και την ομορφαίνουν, ενώ συγχρόνως τη γεμίζουν με νέες εμπειρίες και αγωνίες. Μία από τις συχνότερες αγωνίες των μητέρων είναι και αυτές που αφορούν τη γονιμότητα και κατά πόσο επηρεάζεται την περίοδο του θηλασμού. Το άρθρο στη στήλη μας «Ρωτάτε-Απαντάμε» έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο περί γονιμότητας!

Σε κάθε τεύχος του «γαλουχώ» πρωταγωνιστούν οι ιστορίες των ίδιων των μητέρων. Εκείνων που ανακάλυψαν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και θέλουν με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν και άλλες μητέρες, όχι μόνο να προσπαθήσουν αλλά και να επιμείνουν σε αυτό που επιθυμούν, να ενημερώνονται και να προσπαθούν να κατακτούν τους στόχους τους. Τέσσερις ιστορίες, τέσσερις διαφορετικές γυναίκες έρχονται να μας δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το πόση δύναμη μπορεί να κρύβει μια μητέρα μέσα της.

Κάθε φορά που γράφουμε το προλογικό κείμενο σκεφτόμαστε ότι θα θέλαμε να μοιραστούμε και άλλα άρθρα, να σας γνωρίσουμε και άλλες δυνατές ιστορίες μητέρων, να σας δώσουμε εικόνα από κάθε μικρή ή μεγάλη δράση μας και κάπως έτσι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για ένα επόμενο τεύχος.

15 χρόνια έχετε αγκαλιάσει το «γαλουχώ» και μας δίνετε δύναμη να το εμπλουτίζουμε συνεχώς. Σας ευχαριστούμε και θα είμαστε στη διάθεσή σας για να μας στείλετε τα σχόλιά σας ή και τις ιστορίες σας. Γιατί η κάθε ιστορία είναι μια εμπειρία που πολλαπλασιάζει την αγάπη!

Καλή ανάγνωση!

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη & Βάσια Καλπογιάννη, Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International


Περιεχόμενα Τεύχους 25

Κύρια Άρθρα: Η Μητρότητα σε Ινδία και Νεπάλ 

Ρωτάτε-Απαντάμε: Πώς ο θηλασμός μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Συνεντεύξεις: Μία συνέντευξη με τη Dr. Σουζάννα Kemper

Ιστορίες Μητέρων:  «Μπορώ και εγώ!» • Πέντε μήνες αποκλειστικού θηλασμού…• «Η γνώση και η σωστή καθοδήγηση για εμένα ήταν δύναμη.» «I continued on without giving up hope altogether.»

Διατροφή & Συνταγές: Αφράτη Σπιτική Πίτσα • Κέικ Μπανάνας με Κομμάτια Σοκολάτας

Νέα & Δράσεις του ΣΘΕ-LLLGR:  Όλα τα νέα και οι δράσεις μας για την περίοδο Καλοκαίρι-Χειμώνας 2018

Γνωρίστε μας: Πολλαπλασιάζοντας την αγάπη!

Pin It on Pinterest