loader image

 
Καλοκαίρι 2018

• ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η LLL Ομάδα Ζακύνθου πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων για τις οικογένειες της περιοχής.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εμπλουτισμού με θέμα “Γονείς, Παιδιά, Όρια & Σεβασμός” στον Παιδότοπο Luna Fun Park στο Τσιλιβί.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εμπλουτισμού με θέμα “Χτίζοντας αυτοπεποίθηση με αγάπη” στον Παιδότοπο Luna Fun Park στο Τσιλιβί.

 

 

 

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε Breastfeeding Café στο Piscina Pool Bar στο Τσιλιβί.

 

 

 

 

 


 

ΒΟΛΟΣ

Η LLL Ομάδα Βόλου πραγματοποίησε δύο Breastfeeding Café στις 06 Ιουνίου 2018 και στις 06 Ιουλίου 2018 αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

Φθινόπωρο 2018

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η LLL Ομάδα Κρήτης στο Ηράκλειο, υποδέχθηκε το Φθινόπωρο και τη νέα περίοδο Συναντήσεων την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, με ένα φιλικό Breastfeeding Café στον δημιουργικό παιδότοπο & café «Μπομπιρούπολη».

 

 

 

Οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν δημιουργικά διασκεδαστικά παιχνίδια και οι περίπου 25 ενήλικες είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν, να γνωριστούν, να λύσουν απορίες για τον θηλασμό και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Συνάντηση της Ομάδας όπου πλέον θα συντονίζεται από τις Συμβούλους Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη & Ειρήνη Μαρκάκη.

 

 


 

Γιορτή Θηλασμού 2018: «ΘΗΛΑΣΜΟΣ: ΘΕΜΕΛΙΟ ΖΩΗΣ»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ένωσε τα χέρια με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργάνωσαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στο αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Αυτή τη χρονιά ενώσαμε τα χέρια για να προστατέψουμε, να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε τον Θηλασμό ως Θεμέλιο Ζωής.

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και πετυχαίνουμε καλύτερα όταν εργαζόμαστε από κοινού. Η σύμπραξη εξασφάλισε την επιβίωση του είδους μας αλλά η συνεργασία για έναν κοινό στόχο είναι εκείνη που είναι απαραίτητη για την ευημερία μας. Χρειάζεται να αναλάβουμε όποια δράση μπορούμε, στο επίπεδο που ο καθένας μας δρα. Έτσι εθελόντριες μητέρες και Σύμβουλοι της La Leche League ήταν στη Λότζια για να ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, τα οφέλη του αλλά και να συντελέσουν στην εξοικείωση με μια εικόνα που είναι στη φύση μας αλλά έχουμε απομακρυνθεί από αυτή. Την εικόνα της μητέρας που θηλάζει, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της όπου και αν βρίσκεται και του δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και σχέση εμπιστοσύνης. Περίπου 160 θηλάζουσες μητέρες πήραν μέρος στην εκδήλωσή μας ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 500. Θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, πατεράδες, παιδιά, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.

Οι αποδείξεις για τα οφέλη του θηλασμού μάς είναι ήδη γνωστές. Γνωρίζουμε ότι ο θηλασμός βοηθά στην επιβίωση των βρεφών και τα βοηθά να ακμάσουν, έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των γυναικών, παρέχει οικονομικά οφέλη και συμβάλλει στην ευημερία όλων. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι από τις 160 θηλάζουσες μητέρες που κατεγράφησαν, γνωρίζουμε ότι το μικρότερης ηλικίας μωρό που ήρθε στη γιορτή ήταν 45 ημερών ενώ αρκετές ήταν οι μητέρες που θηλάζουν μεγαλύτερα μωρά ή νήπια (άνω των 12 μηνών) και που επιλέγουν ένα ομαλό φυσικό αποθηλασμό. Επίσης, υπήρχαν μητέρες που θηλάζουν στην περίοδο εγκυμοσύνης ή δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι νέες μητέρες γνωρίζουν τα οφέλη του θηλασμού, τα βιώνουν και επιλέγουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις για εκείνες και την οικογένειά τους.

Η πρόκληση για τους υπέρμαχους του θηλασμού είναι να καταφέρουν να μεταφέρουν τις παγκοσμίως αποδεκτές πολιτικές σε θετικές δράσεις μέσα στις κοινότητες. Μια τέτοια δράση ήταν και η Γιορτή Θηλασμού 2018 στο Ηράκλειο, η οποία συμπεριλήφθηκε στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA).

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν με τις παρουσία τους τη γιορτή μας, τους χορηγούς που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ή με την ευγενική τους χορηγία κάλυψαν τις ανάγκες υλοποίησης της εκδήλωσης, τους διασκεδαστές των μικρών μας επισκεπτών και όλους όσους επικοινώνησαν την εκδήλωση, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για εξοικείωση του κοινού με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει για να προσφέρει τροφή και συναισθηματική ικανοποίηση ανταποκρινόμενη ανάγκες του παιδιού της!

Τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος εκπροσώπησαν οι Σύμβουλοι της Ομάδας Κρήτης στο Ηράκλειο, Ειρήνη Μαρκάκη και Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη.

 

 

 

 

 

 

Στιγμές από την εκδήλωση:

Περισσότερα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2018 θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας

 


 

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, η Σύμβουλος της LLL στο Ηράκλειο Κρήτης, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, βρέθηκε ανάμεσα στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του κυρίου Γιάννη Λυκομήτρου, διευθυντή του ΙΕΚ και της κυρίας Άννας Στιβακτάκη, Υπεύθυνης Τομέα Υγείας, Προπονητικής, Art & Design που πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον θηλασμό με στόχο να φέρουν τους σπουδαστές κοντά στο θέμα του θηλασμού, ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να μπορέσουν να υποστηρίξουν τη δυάδα μητέρα-μωρό, όταν το επάγγελμά τους θα τους φέρει δίπλα τους.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των σπουδαστών ήταν τουλάχιστον συγκινητικό αφού το παρακολούθησαν περίπου 80 σπουδαστές στους οποίους διατέθηκε και ενημερωτικό υλικό του ΣΘΕ-LLLGR και της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2018.

Ευχόμαστε σε όλους τους σπουδαστές καλή επιτυχία στην κατάκτηση των στόχων τους και ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλική υποδοχή!

Στιγμές από το σεμινάριο:

 


 

ΣΕΡΡΕΣ

Η LLL Ομάδα Σερρών πραγματοποίησε την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 Οικογενειακό picnic και Συνάντηση με θέμα ” Η επικοινωνία στην οικογένεια”.

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, η Ομάδα πραγματοποίησε Breastfeeding Café.

 

 

 

 

 

 


 

ΑΤΤΙΚΗ

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε το φθινοπωρινό Bazaar του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στον φιλόξενο χώρο “Playgroup”, Κυκλάδων 61, Αγία Παρασκευή, ΤΚ 15341.
 
 
 

Στο Βazaar μας υπήρχαν υπέροχα δώρα όπως ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, βρεφικά και παιδικά είδη καθώς και πολλά ακόμη, ενώ είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές από τον μπουφέ μας καθώς και προσωπική συζήτηση για θέματα θηλασμού με τις Συμβούλους της LLL.
Έγινε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα, ενώ επίσης όσοι έφεραν ένα γλυκό ή αλμυρό σνακ για τον μπουφέ μας και προσέφεραν ένα σπιτικό γλυκό για το γλυκοπάζαρο, μπήκαν σε κλήρωση με δώρο ένα γεύμα σε επώνυμο εστιατόριο!

Μαζί μας ήταν και η βραζιλιάνικη μπάντα κρουστών BATUCA, γνωστή για τα ακροβατικά της χορευτικά. Αντίστοιχα υπήρχαν υπέροχες δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως αφήγηση παραμυθιού με ζωγραφική, τραμπολίνο, δημιουργικός πηλός, face painting και φυσική παραδοσιακή χένα, πινιάτα με δωράκια, εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς & μεγάλους, felting/μικροϋφαντική με μικρό αργαλειό για μαμάδες και πολλές εκπλήξεις!

Όσα προϊόντα δεν διατέθηκαν την ημέρα εκείνη, προωθήθηκαν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στιγμές από το Bazaar των LLL Ομάδων Αττικής:

 


 

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στις 6:00 μ.μ, η LLL Ομάδα Βόρειας Αθήνας (Αγγλόγωνη) πραγματοποίησε Συνάντηση Εμπλουτισμού-Enrichment Meeting για γονείς με παιδάκια 0-3 ετών, με θέμα:”Γνωρίζω το μικρό τέλειο παιδί μου και προετοιμάζω το περιβάλλον του” / “Getting to know my perfect small child and preparing the environment.” στον φιλόξενο χώρο του Gymboree, Λεωφ. Τατοίου 102, Νέα Ερυθραία – 102 Tatoiou Avenue, Nea Erithrea.

Ομιλήτρια ήταν η Μαρία Σιγαλού, μαμά 4 υπέροχων παιδιών, αρχιτέκτων μηχανικός, AMI montessori assistant to infancy (0-3 ετών), δημιουργός της ithmos kids και συνδημιουργός της ithmos architecture. Όραμά της είναι να εργαστεί για ένα καλύτερο αύριο, ενδυναμώνοντας τη νέα γενιά από την στιγμή που «προσγειώνεται» στον κόσμο μας και φροντίζοντας για το περιβάλλον που την περιβάλλει. Διότι μια ώριμη, χαρούμενη και ευτυχισμένη νέα γενιά, είναι εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο. Διότι το περιβάλλον εκτός του ότι το διαμορφώνουμε… μας διαμορφώνει κιόλας! Μέσα από την ithmos kids και την ithmos architecture, η Μαρία Σιγαλού υπηρετεί ακριβώς αυτό της το όραμα.

 


 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

H διαδικτυακή ομάδα “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού” συνάντησε τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Mητρικού Θηλασμού, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ. στο Φουαγιέ του Ν. Δημαρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ενημέρωση με θέμα: “ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ”!

 

 

 

Χειμώνας 2018

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

Η LLL Ομάδα Σαντορίνης πραγματοποίησε Συνάντηση Εμπλουτισμού με θέμα:
“Θηλασμός και Διακοπές: Ταξιδεύοντας με το Μωρό που Θηλάζει”, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:30 π.μ..

 
 
 

 


 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε μία Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, μέσα στο “Σπίτι των Χρωμάτων”, με θέμα:”Από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού έως τον αποθηλασμό του και η διατροφή της μητέρας που θηλάζει.” Τη συζήτηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι Θηλασμούς της LLL στο Ηράκλειο, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη και Ειρήνη Μαρκάκη.

 

 

Η Συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών εκδηλώσεων του Κάστρου και συγκεκριμένα της κυρίας Δέσποινας Μαραγκάκη η οποία είχε και τη φροντίδα του φιλικού προς τη μητέρα χώρου εντός του Κάστρου «Το σπίτι της μαμάς», όπου υπήρχε και ενημερωτικό υλικό του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία!

 

 


ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ LLL


 

ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 στις 18:30, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στην Κέρκυρα με θέμα “Θηλασμός: Προκλήσεις & Λύσεις”, στον φιλόξενο χώρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Τη συζήτηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League, Ουρανία Κωνσταντάτου και Βάσια Καλπογιάννη.

 

 

 

 

 

Στιγμές από τη Συνάντηση:

 


 

ΡΟΔΟΣ

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στη Ρόδο, με θέμα: “Μητρικός θηλασμός & αποθηλασμός με αγάπη”. Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Βάσια Καλπογιάννη.

 

 

 

 

Στιγμές από τη Συνάντηση:

 


 

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

 

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στην Κάρπαθο, με θέμα: “Θηλασμός: το πιο όμορφο ταξίδι. Οι δυσκολίες της αρχής και οι προκλήσεις του τέλους”. Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Μαρία Γεωργακού.

 

 

 

 

Στιγμές από τη Συνάντηση:

 

 

 

 


 

ΣΙΒΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ (ΚΡΗΤΗ)

 

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 11:00-13:30, η Σύμβουλος της LLL, Ειρήνη Μαρκάκη από την LLL Ομάδα Κρήτης στο Ηράκλειο, συντόνισε μία συνάντηση για τον Θηλασμό από το Α ως το Ω, προσκεκλημένη της τοπικής ομάδας Breath for 2 και της Μαρίζας Κουρτικάκη, στο Σίβα του Δήμου Φαιστού. Η συνάντηση διεξήχθη σε ένα πανέμορφο οίκημα με περίσσιο αίσθημα θέρμης και φιλοξενίας από τη διοργανώτρια και την οικοδέσποινα. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση .

 


 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

Τη Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:30 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στην Κομοτηνή, με θέμα: “Μύθοι και Αλήθειες για τον θηλασμό”. Τη συζήτηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League, Κάλλη Μαλαμάτου και Νατάσα Μητρούση.

 

 

 

 

 


 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 06:00 μ.μ., ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στα Ιωάννινα, με θέμα: “Οι ερωτήσεις για τον θηλασμό πριν και μετά τον τοκετό”. Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Μαρία Γεωργακού.

 

 

 

 

 

 

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η Ομάδα Διαδικτυακών Συναντήσεων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, πραγματοποίησε 3 Συναντήσεις κατά την περίοδο Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2018.

Η Ομάδα αυτή αποτελείτε από 1132 μέλη και συντονίζεται από Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League. Η συμμετοχή των μελών πραγματοποιείται από διάφορες περιοχές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Οι Συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Νοέμβριο του 2018 έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη να συζητήσουν για θέματα που τα απασχολούν και να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και αποδοχής. Ιδιαίτερη όμως σημασία είχε η Συνάντηση Ιουνίου που ήταν αφιερωμένη στο ρόλο του πατέρα αλλά και όλων εκείνων των σημαντικών προσώπων που μας συντροφεύουν στο ταξίδι της γονεϊκότητας. Από τη Συνάντηση εκείνη και όσα μοιράστηκαν τα μέλη κατά τη διάρκεια της, δημιουργήθηκε μια συλλογή από ενθαρρυντικές κάρτες με όλα όσα τα μέλη θα ήθελαν να πουν για τους συνοδοιπόρους τους.

Στις Συναντήσεις μας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακές, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ανταποκριθεί η κάθε μητέρα στους δικούς της ανεξάρτητους στόχους θηλασμού. Σίγουρα, δεν υπάρχει “ένας” μόνο τρόπος για την LLL, ούτε κάθε μητέρα σε κάθε Συνάντηση κάνει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σε μια τυπική Συνάντηση θα βρείτε γυναίκες που αντιπροσωπεύουν ένα εύρος εμπειριών και απόψεων. Θέλουμε κάθε μητέρα φεύγοντας να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δικό της ένστικτο και να αποκτήσει τη δύναμη να πάρει τις αποφάσεις που είναι οι καλύτερες για την δική της οικογένεια.

Οι Σύμβουλοι συχνά θα υπενθυμίσουν στις μητέρες, “Κρατήστε από αυτή τη Συνάντηση ό,τι ταιριάζει σε σας και την οικογένειά σας.” Οι Συναντήσεις δεν είναι επικριτικές, είναι ένας ασφαλής χώρος όπου μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε στο μυαλό σας σε θέματα που σχετίζονται με τον θηλασμό, παίρνοντας τις πιο ενημερωμένες επιστημονικές απαντήσεις και βρίσκοντας υποστήριξη σε ολόκληρο το ταξίδι του θηλασμού σας.

Είμαστε εκεί για να σας στηρίζουμε καθώς κατακτάτε τους στόχους σας!

 


Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International

Pin It on Pinterest