loader image

Όταν η επιστήμη συνάντησε την εμπειρία!

Τεύχος 24, Ιούλιος 2018

Και έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που όσοι συνεργαζόμαστε για το «γαλουχώ» έχουμε την αγωνία να τα μοιραστούμε όλα με τους αναγνώστες μας! Ιδιαιτέρως αυτή τη φορά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας για το Επετειακό Συνέδριο του Συλλόγου Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο στις 28 & 29 Απριλίου 2018. Για αυτό το λόγο, το τεύχος 24 δεν θα μπορούσε να μην είναι τεύχος αφιέρωμα στην συνάντηση της επιστήμης με την εμπειρία!

Μία συνύπαρξη μοναδική για τα δεδομένα της χώρας μας. Μία συνεύρεση και συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών υγείας, εθελοντριών, φίλων του θηλασμού, τοπικών αρχών αλλά και ομιλητών τόσο διεθνούς φήμης από το εξωτερικό όσο και Έλληνες με μεγάλο κύρος στον χώρο του θηλασμού. Κάποιοι από αυτούς μας έδωσαν συνέντευξη και τα όσα έχουν να μας πουν αποτελούν έμπνευση. Στο τεύχος αυτό θα μοιραστούμε μαζί σας κάθε στιγμή αυτής της συνύπαρξης για να γίνεται και εσεις αποδέκτες τόσο της γνώσης που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια του διημέρου όσο και του αποτελέσματος της συνεργασίας με σεβασμό,  ανθρώπων που στοχεύουν στην προώθηση του θηλασμού αλλά και στην υποστήριξη των μητέρων που θηλάζουν.

Όμως κάθε τεύχος δε βασίζεται μόνο στις δράσεις του ΣΘΕ-LLLGR. Κύριο στοιχείο του «γαλουχώ» είναι οι ιστορίες των ίδιων των μητέρων. Εκείνων που μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν βγήκαν πιο δυνατές και θέλουν με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν και άλλες μητέρες όχι μόνο να προσπαθήσουν αλλά και να επιμείνουν σε αυτό που επιθυμούν. Τρεις ιστορίες, τρεις διαφορετικές γυναίκες έρχονται να μας δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το πόση δύναμη μπορεί να κρύβει μια μητέρα μέσα της.

Σε αυτό το τεύχος τη θέση των κύριων άρθρων θα πάρουν οι συνεντεύξεις των ομιλητών του Συνεδρίου. Ο Dr Jack Newman μας μιλά για τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας και την αξία του θηλασμού νηπίων, η Dr Kathleen Kendall-Tackett για την ψυχολογία και τη σχέση μητέρας-βρέφους ενώ ο Dr Στυλιανός Γρηγοράκης για τις ενδοκρινολογικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μετά τον τοκετό αλλά και την αξία του θηλασμού. Μέσα από τα νέα και τις δράσεις των Ομάδων της LLL θα μεταφερθείτε σε άλλες περιοχές και θα γνωρίσετε τις εκεί Συμβούλους μας. Μια γνωριμία ωστόσο έκπληξη θα είναι και η συνέντευξη με την Ελληνίδα Σύμβουλο της LLLI στη Νότια Αφρική που κρατά την Ελλάδα στην καρδιά της και μας μιλά για τις ομοιότητες και τις διαφορές των μητέρων που βρίσκονται σε διαφορετικές ηπείρους αλλά τις ενώνει η κοινή αγάπη για τον θηλασμό των παιδιών τους. Ενώ λόγω εποχής δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε κάτι δροσιστικό για τη στήλη των συνταγών μας!

Κάθε φορά που κλείνουμε το υλικό του τεύχους νιώθουμε ότι θα θέλαμε να πούμε και άλλα, να σας γνωρίσουμε και άλλες μητέρες και άλλες δράσεις και άλλες ιστορίες, να σας ανταποδώσουμε την αγάπη με την οποία έχετε αγκαλιάσει το «γαλουχώ» και μας δίνετε δύναμη να το εμπλουτίζουμε συνεχώς. Σας ευχαριστούμε και θα είμαστε στη διάθεσή σας για να μας στείλετε τα σχόλιά σας ή και τις ιστορίες σας. Γιατί η κάθε ιστορία είναι μια εμπειρία που συναντώντας την επιστήμη βρίσκει το δρόμο της και γίνεται έμπνευση για άλλες μητέρες!

Καλό καλοκαίρι!

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International


Περιεχόμενα Τεύχους 24

Κύρια Άρθρα: Αφιέρωμα στο Επετειακό Συνέδριο Θηλασμού Συνέντευξη με τον Dr Jack Newman Συνέντευξη με την Dr Kathleen Kendall-Tackett (An Interview with Dr Kathleen Kendall-Tackett) Συνέντευξη με τον Dr Στυλιανό Γρηγοράκη

Ιστορίες Μητέρων:  • «Ο θηλασμός, η άρνηση και το S.N.S.» • «Προσπαθείς και θα προσπαθείς για πάντα το καλύτερο για εκείνα!» • «Το σημαντικότερο είναι η σωστή ενημέρωση και η θέληση» 

Διατροφή & Συνταγές: Γρανίτα Φράουλα

Νέα & Δράσεις του ΣΘΕ-LLLGR: Νοέμβριος 2017 έως Απρίλιος 2018 

Γνωρίστε μας: Μία Ελληνίδα Leader στη Νότια Αφρική Διαδικτυακές Συναντήσεις του ΣΘΕ-LLLGR Στατιστικά 2017

Pin It on Pinterest