loader image

Φθινόπωρο 2016

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ενημερωτικό Υλικό ΣΘΕ-LLLGR

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η 2η Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής, από την Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κρήτης, με τίτλο : “ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ”.

Η θεματολογία των ομιλιών της ημερίδας κάλυψε τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή για την μαμά κατά τις περιόδους της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, την σημασία του μητρικού θηλασμού για το μωρό και την περίοδο του αποθηλασμού και της εισαγωγής των πρώτων στερεών τροφών.

 

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, LLL Ομάδα Κρήτης

Ομιλητές ήταν επιστήμονες εξειδικευμένοι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι,Γυναικολόγος, Ενδοκρινολόγος, Ψυχολόγος, Γυμναστής, Παιδίατρος, Μαία και Σύμβουλος Θηλασμού της  La Leche League. H Βίκυ Μπαζούλα-Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Ομάδα Κρήτης συμμετείχε με μία ομιλία με θέμα: Συχνές Προκλήσεις κατά τη διάρκεια του θηλασμού και η Σωστή διαχείρισή τους. Ωστόσο λόγω απουσίας μίας εκ των ομιλητών κάλυψε και ερωτήματα που θα απευθυνόντουσαν σε εκείνη, κατόπιν επιθυμίας της ίδιας σε ενημέρωση της προς την ΕΔΔΕ Κρήτης. Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική παρουσίαση στην ιστοσελίδα μας.

 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε σειρά Συναντήσεων-Σεμιναρίων στις Βιβλιοθήκες του Δήμου.

Συγκεκριμένα η πρώτη Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2016 στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού με θέματα : “Θηλασμός και γονιμότητα” και “Θηλασμός και βραδινός ύπνος”. Στις 4 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Συνάντηση στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και συζητήθηκαν τα θέματα: “ Αξία του θηλασμού για το άτομο, την οικογένεια, την κοινωνία, το περιβάλλον” και “Θηλασμός πέρα από την εισαγωγή στερεών τροφών” ενώ η τρίτη Συνάντηση έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: “Είναι στον θηλασμό όλα ρόδινα;” και “Θηλασμός και ασθένεια της μητέρας ή του παιδιού”.

Ευχαριστούμε την κ. Χρυσαφούλα Κουτρουλίκου, υπεύθυνη του Γραφείου Εκδηλώσεων των Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.


ΔΡΑΜΑ

Κάλλη Μαλαμάτου, LLL Ομάδα Δράμας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στην Δράμα, Κάλλυ Μαλαμάτου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η διαδικτυακή ομάδα θηλασμού της πόλης. Μοίρασε ενημερωτικό υλικό και συνομίλησε με μητέρες και έγκυες γυναίκες που ενδιαφέρθηκαν να λάβουν κατ‘ ιδίαν υποστήριξη και ενημέρωση σε σχέση με το θηλασμό.

 


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργάνωσαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Στην εκδήλωσή παραβρέθηκαν πάνω από 500 άτομα, θηλάζουσες μητέρες με μικρότερης ηλικίας μωρό 22 ημερών και μεγαλύτερα παιδιά στη νηπιακή ηλικία, ενώ υπήρχαν μητέρες που θηλάζουν στην περίοδο εγκυμοσύνης ή δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, παιδιά, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς.

 

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, LLL Ομάδα Κρήτης

Γιορτή Θηλασμού 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δράση περιλήφθηκε στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA) και η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη ήταν στη διάθεση των επισκεπτών για ενημέρωση και διάθεση έγκυρου υλικού της La Leche League.

 


 ΣΕΡΡΕΣ

Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, LLL Ομάδα Σερρών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας Σερρών με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.

Τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece εκπροσώπησε η Σύμβουλος Θηλασμού της Leche League International Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου.

 

 

 

 

 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece υποστήριξε με τη συμμετοχή του τη “ Γιορτή Θηλασμού” που πραγματοποιήθηκε στο Γένεσις, τη μεγαλύτερη Μαιευτική Κλινική στη Β. Ελλάδα με την παρουσία και συμμετοχή της Συμβούλου Θηλασμού της La Leche League International Νατάσσα Διάκου.

 

Χειμώνας 2016-2017 

ΞΑΝΘΗ

Δέσποινα Μασάκη, LLL ομάδα Ξάνθης

Η Ομάδα Ξάνθης του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 μία “ Γιορτή Θηλασμού” με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων απουσίας της Μιλένα Ρούσκοβα, στον φιλόξενο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων.

Στη “Γιορτή Θηλασμού” έγιναν συζητήσεις για τον θηλασμό και τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια με τη Σύμβουλο Θηλασμού της LLLI Δέσποινα Μασάκη ενώ τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν και άκουσαν παραμύθια. Παράλληλα έγινε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

 


ΧΑΝΙΑ

Τον Δεκέμβριο του 2016 καλωσορίσαμε στην οικογένεια της La Leche League Greece την Αφροδίτη Κλεινάκη Χαιρετάκη. Έτσι μία ακόμη περιοχή στην Ελλάδα, τα Χανιά, έχει πλέον Σύμβουλο που συντονίζει την Ομάδα της LLLI, κάνει Συναντήσεις και υποστηρίζει τηλεφωνικά τις μητέρες.

 


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κοπή πίτας , LLL Ομάδα Κρήτης

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου μία Εορταστική Συνάντηση και Κοπή Πίτας της Ομάδας Κρήτης. Τη Συνάντηση με θέμα: « Μητρικός Θηλασμός: Από το Α ως το Ω » συντόνισαν οι τρεις Σύμβουλοι της Ομάδας, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη (Ηράκλειο), Αλίκη Παναγιωτάκη (Ρέθυμνο) και Αφροδίτη Κλεινάκη Χαιρετάκη (Χανιά). Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθώς συμμετείχαν πάνω από 60 ενήλικες συνοδευόμενοι από μωρά, νήπια και παιδιά.

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη (Ηράκλειο), Αλίκη Παναγιωτάκη (Ρέθυμνο), Αφροδίτη Κλεινάκη (Χανιά)

 


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τον Ιανουάριο του 2017 είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στην οικογένεια της La Leche League Greece μία ακόμη Σύμβουλο Θηλασμού, τη Σύλβια Κάτση αυτή τη φορά στην Ηγουμενίτσα.

 


ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

• ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ένας Έκτακτος Κύκλος Μηνιαίων Συναντήσεων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη Πιερίας. Η πρώτη Συνάντηση του Κύκλου πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου με θέμα “ Μα τι έχουν πάθει όλοι με τον θηλασμό?” ενώ η δεύτερη είχε θέμα “ Πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι” και έλαβε χώρα στις 18 Φεβρουαρίου. Τη συζήτηση συντόνισαν οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLLI των Ομάδων Θεσσαλονίκης.

 

Συντονίστρια: Άσπα Ματσανιώτη, LLL Ομάδα Ιωαννίνων

• ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Στις 29 Ιανουαρίου 2017 ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στην Πτολεμαΐδα με θέμα : “Η τέχνη του θηλασμού και πώς να ξεπεράσετε τυχόν προκλήσεις”. Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της LLLI Άσπα Ματσανιώτη.

 

 

 

• ΑΡΤΑ

Συντονίστρια: Άσπα Ματσανιώτη, LLL Ομάδα Ιωαννίνων

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε άλλη μία Έκτακτη Συνάντηση  αυτή τη φορά στην Άρτα με θέμα: “Μητρικός Θηλασμός: Οι δυσκολίες της αρχής και οι προκλήσεις του τέλους”. Οι μητέρες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και να συζητήσουν ό,τι τις απασχολούσε. Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της  LLLI Άσπα Ματσανιώτη.

 

 

Άνοιξη 2017 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League στο Ηράκλειο, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, συντόνισε ένα σεμινάριο σχετικά με τον θηλασμό αλλά και τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του διευθυντή της σχολής, κύριο Γιάννη Λυκομήτρο.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στα τμήματα μαιευτικής και παιδαγωγικών σπουδών αλλά ήταν ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο σπουδαστή ή σπουδάστρια της σχολής. Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη και η συμμετοχή των σπουδαστών έκαναν την ομιλία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, LLL Ομάδα Κρήτης

Σπουδαστές ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Ηράκλειο Κρήτης

 

 

Ευχόμαστε σε όλους τους σπουδαστές καλή επιτυχία στην κατάκτηση των στόχων τους και ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλική υποδοχή!

 

 

 


ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

• ΚΟΖΑΝΗ

Το Σάββατο 11 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε Έκτακτη Συνάντηση στην Κοζάνη με θέμα : “Μητρικός Θηλασμός: Από το Α έως το Ω”. Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League Άσπα Ματσανιώτη.

 

• ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Άλλη μία Έκτακτη Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece έλαβε χώρα στην Πτολεμαΐδα την Κυριακή 12 Μαρτίου.Το θέμα που συζητήθηκε ήταν : “ Οι πρώτες στερεές τροφές του μωρού και ο απογαλακτισμός” και τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League Άσπα Ματσανιώτη.

 

• ΑΤΤΙΚΗ

Θηλασμός διδύμων, Συντονίστρια: Ada Paladjian, LLL Ομάδα Βόρειας Αθήνας

Το Σάββατο στις 18 Μαρτίου 2017, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece πραγματοποίησε στην Αττική μία Έκτακτη Συνάντηση για τις μητέρες που θηλάζουν δίδυμα.Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League Άντα Παλαντζιάν.

Pin It on Pinterest